Çalışan Katı İşyeri Kurallarını Paylaşıyor ve Burayı 'Hapishane' Olarak Adlandırıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
“Zaman kaybını” önlemek için sık sık tuvalet molaları önerilmez.

Bir çalışanın yakın tarihli Reddit gönderisi öfkeye yol açtı ve iş yerinin üretken bir ortamdan ziyade bir “hapishane” olduğu yönünde kasvetli bir tablo çizdi. Gönderi, çalışanların ekranlarından başka yere bakma veya telefonlarını kullanma gibi temel eylemlerin yasaklandığı son derece kısıtlayıcı bir ortamı anlatıyor.

viral gönderi bilgisayar ekranından kısa bir bakışın bile kınamayla sonuçlanabileceği sıkı kontrol edilen bir ortamı gösteren bir ekran görüntüsü içerir. Telefon kullanımı kesinlikle yasaktır. Aile görüşmelerine yalnızca çok acil durumlarda izin verilmektedir.

“Zaman israfını” önlemek için sık sık banyo molaları önerilmez ve meslektaşlarla iletişim dijital araçlarla sınırlıdır. Görünüşte “kaotik” bir ortamı sürdürmek için çalışanın meslektaşlarıyla bağlantı kurmak için sıradan konuşmalar yerine mesaj göndermesi veya Microsoft Teams'i kullanması gerekiyor.

Gönderi şu istekle başlıyor: “Lütfen mevcut ofis ortamım hakkında bir gönderi yapın.”

Haberler'den son ve son dakika haberleri

Çalışan, işyerini anlatırken şunları yazdı: “Sessiz bir ofis. Bir saniye bile konuşmak yok. Hapishanede daha iyi. En azından orada konuşabiliyorum, etrafa bakabiliyorum ya da istersem ayağa kalkabiliyorum.”

Reddit'e yorum yapan bir kişi, öfkeli okuyucuların duygularını şöyle dile getirdi: “Bu sadece işle ilgili değil. Bu kontrolle ilgili, konforun ve insanlığın en küçük yönlerini bile ortadan kaldırmakla ilgili.”

Gönderi, çalışanın şirketi isimlendirmesi ve utandırması ve potansiyel iş arayanları uyarmak için deneyimlerini Glassdoor gibi platformlarda paylaşması yönünde çağrıda bulunan tepkilere yol açtı.

Bir kullanıcı şöyle yazdı: “Sadece sağlığınızı değil, ruhunuzu da aşındıran bu sülüklerin adını verin ve utanın.”

Başka bir kullanıcı şu yorumu yaptı: “Bu zehirli çöplükten çıktığınızda, lütfen burada paylaştıklarınızın bir kopyasını saklayın ve şirketin Glassdoor web sitesinde yayınlayın. Belki birkaç örnek vermek ve biraz daha ayrıntılı bir şekilde açıklamak, gelecekteki iş arayanların bu insanlara karşı tavrını net bir şekilde ortaya koyacaktır.

Üçüncü kullanıcı “Çözüm: İSTİFA” yorumunu yaptı.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın