Bürokrat, UPSC görüşmesinde kendisine sorulan bir soru üzerine

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bay Kaswan’ın tweet’i 329.000’den fazla görüntüleme ve yaklaşık 3.000 beğeni topladı.


Her yıl yüz binlerce UPSC adayı kamu hizmeti sınavına giriyor, ancak yalnızca birkaç şanslı kişi sınavı geçebiliyor. Sınav, cevaplaması zor olabilecek birkaç standart sorudan oluşur.

Geçenlerde, bir Hindistan Orman Hizmetleri (IFS) yetkilisi, bir kamu hizmeti görüşmesi sırasında kendisine, ülke yoksulluktan muzdaripken Hindistan’ın uzay görevlerine yaptığı harcamalar sorulduğunda deneyimlerini paylaştı. IFS Parveen Kaswan yanıtını Twitter’da duyurdu. Hatta takipçilerine zor soruyu nasıl cevapladıklarını sordu.

“Kamu hizmeti görüşmem!! ‘Üçüncü Yönetim Kurulu Üyesi: Uzay görevlerine milyonlar harcıyoruz ve burada böyle bir yoksulluk var, bunu nasıl görüyorsunuz?’” diye yazdı Bay Kaswan.

Kamu hizmeti görüşmem!!

“Üçüncü Yönetim Kurulu Üyesi: Uzay görevlerine milyonlar harcıyoruz ve burada gerçekten böyle bir yoksulluk var, nasıl görüyorsunuz?”

Ben: Efendim, bence ikisi de rekabetçi değil. 1928 yılında Doç. Denizin renginden sonra CV Raman…

— Parveen Kaswan, IFS (@ParveenKaswan) 2 Haziran 2023
“Ben: Efendim, bence her iki şey de doğası gereği rekabete dayalı değil. Dr olarak CV Raman 1928’de deniz suyunun rengini sordu, Raman saçılması fikrini ortaya attı ve bugün Raman spektroskopisi tıp bilimi dahil birçok alanda yaygın olarak kullanılıyor. Zaman alıyor ama araştırma meyve veriyor” dedi IFS yetkilisi.

Bay Kaswan, tweet’i Cuma sabahı paylaştı ve o zamandan beri gönderisi çok sayıda tepki aldı. Hatta birkaç kullanıcı kendi bakış açısını paylaştı.

“Doğru hava tahminlerine yardımcı olan coğrafi uydu örneklerini kullanırdım. Hindistan’ın nüfusu hala büyük ölçüde tarımsaldır ve büyük ölçüde hava durumuna bağlıdır. ISRO’nun yıldızlara ulaşması, nihayetinde çiftçilerin hava durumu hakkında daha fazla bilinçlenmesine yol açacaktır,” diye yazdı bir kullanıcı.

Ayrıca okuyun | Karısı, bir çocukluk arkadaşı bulmak için bir Instagram hesabı oluşturdu. Aklı başında hikayesi şimdi viral

“Hiçbir araştırma alanında maliyetlerimizi düşürerek yoksullukla mücadele edemeyiz. İnsanlar para kazanamadığı için fakirdir. Nitelikli olmadıkları için para kazanamıyorlar. Eğitim sistemimiz kusurlu olduğu için hak kazanamıyorlar. Üzerinde çalışmamız gereken şey bu,” dedi bir başkası.

Üçüncü bir kullanıcı, “Araştırma çarpanı 100x, ancak geri dönüşler 10 yılda geliyor. Uzay görevleri, doğal afetlerin neden olduğu sorunları belirlememize ve yoksulluğu ortadan kaldırmamıza yardımcı olacak.” Dördüncüsü, “Bu soru, her ikisi için de yeterli kaynağımız olmadığında ortaya çıkıyor. Ancak yoksulluk, kaynakların, yani emek veya diğer kaynakların verimsiz kullanımından kaynaklanmaktadır. Sorun “uzayda” değil, Dünya’daki görevlerde.

Bay Kaswan’ın tweet’i 329.000’den fazla görüntüleme ve yaklaşık 3.000 beğeni topladı.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst