Birleşik Krallık'ta yaşayan Hintli bir kadın, İK'nın kendisine evlilik planlarını sorduğunu söyledi: “Bu hala oluyor mu?”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Mülakatlar sırasında işe alım görevlileri adaylara sıklıkla medeni durumlarını sorar. “Evli misiniz?” veya “Ne zaman evlenmeyi düşünüyorsunuz?” gibi sorular genellikle kadın adaylara soruluyor, ancak daha az sıklıkla erkek adaylara soruluyor. Önde gelen şirketlerin çoğu bu uygulamayı caydırsa da, Birleşik Krallık'ta yaşayan 25 yaşındaki Hintli bir pazarlamacı, geçtiğimiz günlerde Hintli bir şirketin İK temsilcisinin bir iş görüşmesi sırasında kendisine bu rezil soruyu sorduğunu iddia etti. Janhvi Jain, X'e döndü ve soruya inanmadığını ifade etti.

“Hintli bir şirketin İK departmanı bana kaç yaşında olduğumu sordu, 25 dediğimde de yakın zamanda evlenmek isteyip istemediğimi sordular. Bu hala oluyor mu??” Bayan Jain tweet attı.

Aşağıya bir göz atın:

Hintli bir şirketin İK departmanı bana kaç yaşında olduğumu sordu ve 25 dediğimde bana yakın zamanda evlenmek isteyip istemediğimi sordular.

Bu hala oluyor mu?

— Janhavi Jain (@janwhyy) 19 Kasım 2024

Bayan Jain'in gönderisi, çoğu Hindistan'daki işe alım uzmanlarıyla benzer deneyimleri paylaşan birçok sosyal medya kullanıcısından geniş ilgi gördü. Bazı kullanıcılar da pazarlama direktörünü ismin ifşa edilmesi ve şirketin utandırılması yönünde çağrıda bulundu.

Bir kullanıcı, “İnsanlara ne zaman çocuk sahibi olmayı planladıkları soruluyor çünkü işverenler doğum yardımı vb. vermek istemiyor” dedi. “Bu sadece Hint toplumunda değil, dünyanın her yerinde oluyor. Yeni evliyseniz hamilelik planlarınızı yapmanız gerekecektir. Bir başkası, “Toplum emekle çalışıyor ve tatil günlerini karşılayamıyorlar ve ne yazık ki biz rahimle doğuyoruz” yorumunu yaptı.

“Evet, bir şirket vardı ve keşke adını verebilseydim çünkü fazlasıyla üzülüyorum. Her tur, hatta teklif mektubu tartışması bile evlilikle ilgiliydi. Sonra karar verdim, bu kadar. 'Katılmayacağım, hayır.' Olasılıklar ne kadar heyecan verici olursa olsun,” diye yazdı üçüncü bir kullanıcı. “Daha kötüsü. ABD merkezli bir araştırma platformunun Hindistan İK departmanı bana ne zaman çocuk sahibi olmayı planladığımı sordu. Ona bunun uygunsuz bir soru olduğunu ve cevaplamayacağımı söyledim. Bunun her evli kadının sorduğu ortak bir soru olduğunu söyleyerek soruyu reddetti” dedi bir başkası.

“Bazı şeyler asla değişmez. Bir keresinde bundan sonra ne diyeceklerini merak ettiğim için söylemiştim (ki bu doğru değildi). Bir sonraki soru şuydu: “Yakın gelecekte çocuk sahibi olmayı planlıyor musunuz?” diye sordu bir kullanıcı.

Ayrıca okuyun | Girişimciler, Zomato'nun benzersiz CEO iş fırsatını kullanarak iş fikirlerini ortaya koyuyor

Ancak bazı sosyal medya kullanıcıları, şirketlerin önemli projelerin ortasında çalışanların kişisel nedenlerle tatile çıkmasını istemedikleri için bu tür sorular sorduklarını söyleyerek uygulamayı savundu.

“Bunda yanlış bir şey görmüyorum. Projelerini ve programlarını etkiler. Yenilik önyargılarına sahip olacaklardı. Bana göre startuplar bunun ötesinde çalışabilecek insanlar istiyor. İşlerini etkileyebilecek çok fazla aile sorumluluğu istemiyorlar. ” yorumunu yapan bir kullanıcı, “Evet geçerli bir soru… Şirket, proje tamamlanana kadar (evlilik için gerekli olduğu gibi) uzun bir süre veremez. Startup'lar için bu sorunun her iki erkeğin de sorması gereken zorunlu bir soru olduğunu düşünüyorum. ve kadın kadın adaylara da soruluyor” dedi.

Bayan Jain'in gönderisi paylaşıldığından beri 118.000'den fazla görüntüleme ve çok sayıda beğeni aldı.