Beşamel Soslu Patates Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 5 adet orta uzunluk patates
- 2,5 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- Tuz
- Karabiber
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
Not EkleTarifi Yazdır
- Patatesleri yuvarlak doğrayıp borcama dizelim.
- Üzerine tuz serpelim.
- Tereyağını tencerede eritip içerisine bir kaşık unu ekleyelim, kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Sütüde ekleyip süratli karıştırarak karabiber, tuz eği yapıp pişirelim.
- Beşamel sosu patatesin üzerine döküp 200°’de öncesinden ısıtılmış fırına verelim .
- 30 dakika fırında pişirdikten daha sonra fırından çıkarıp kaşar peynirini serpelim kaşar peyniri eriyene kadar tekrar fırında tutalım .
- sonrasındasında sıcak servis edelim deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun.