Beşamel Soslu Mantar

Leila

Global Mod
Global Mod
Beşamel Soslu Mantar Tanımı İçin Materyaller

  • 500 gram mantar
  • Sıvı yağı (göz sonucu koyabilirsiniz.)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel sos için;

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3.5 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Beşamel Soslu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Mantarları yıkadıktan daha sonra dilimleyin.
  2. Tavaya sıvı yağını mantarları ve limon suyunu tavaya ekleyip 4-5 dakika soteleyin.
  3. Tuz ve karabiberi ekleyin. (biz sulu sevdiğimiz için suyunu çektirene kadar yapmadım. )
  4. Sos tenceresine tereyağını alıp eritin.
  5. Unu ekleyip kavurun.
  6. Ilık sütü ek edip muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin.
  7. Tuz ve karabiberi ekleyip ocaktan alın.
  8. Mantarları fırın tepsisine yapacaksanız yağlı kağıt serin. (ben borcamda yaptım.).
  9. Mantarları tepsiye yayın.
  10. Beşamel sosu üzerine yayın.
  11. Rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
  12. Evvelden ısıttığınız 170 derece fırında peynirler eriyinceye kadar pişirin.
  13. Sıcak servis edin. Deneyen herkese afiyet olsun.
Beşamel Soslu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst