Beşamel Soslu Brüksel Lahanası

Leila

Global Mod
Global Mod
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tanımı İçin Materyaller

  • 350g brüksel lahanası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 ml süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı muskat rendesi
Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle brüksel lahanasını temizliyoruz.
  2. Bunun için ucunu kesip kestane çizer üzere çiziyoruz ve tencereye su ve tuz koyup yavaşça yumuşayana kadar haşlıyoruz.
  3. Çok fazla haşlanmasın dişe gelecek biçimde olsun.
  4. Yumuşadıktan daha sonra suyunu süzülmesi için kenara alın.
  5. Öteki taraftan sosunu hazırlamak için tava ya tereyağını alıp erittikten daha sonra unu da ek edip kokusu çıkana dek kavuruyoruz ve krema ile suyu ekliyoruz karıştıra karıştıra.Topaklanmaması için daima karıştıralım.
  6. Baharatları da ekledikten daha sonra altını kısalım ve lahanaları ekleyip dikkatli karıştıralım ki tüm sosa bulansın ve lahanalar dağılmasın.
  7. Kıvamını kendi zevkinize göre ayarlayın biraz akışkan olunca daha beğenilen oluyor ve et yemeklerinin yanına hayli yakışıyor.
Afiyet olsun ????.

Beşamel Soslu Brüksel Lahanası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst