Bengaluru'da yeni taksi dolandırıcılığı mı? X kullanıcısı, sürücülerin insanları ekstra ödemeye zorladığını söylüyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yorumlarda birkaç kullanıcı benzer deneyimleri paylaştı.

Bengaluru'daki taksi şoförleri kadın yolcuları aldatıyor mu? En azından bir netizen, arkadaşının aceleleri olan otomatik çekçek sürücüleri tarafından ekstra ücret ödemeye zorlandığı iki durumu anlatan böyle söyledi. X kullanıcısı Shivam Sourav Jha'ya göre taksi şoförleri benzin pompasının önünde durup müşterilerden yakıt parasını ödemelerini istedi.

Bay Jha, olayın saat 11:00'de benzin pompasında görüntülendiğini bildirdi. Sadece 1000'e ihtiyacım var.

Takip eden bir tweet'te Bay Jha şunu yazdı: “2 Eğer ödemeyi reddederseniz, uçuşunuzun yarıda kaçırılacağı için hareket etmeyeceğimi söylerler, o yüzden siz ödersiniz.” ve böylece geçiş ücretinden kurtulursunuz.” .”

Ayrıca şunları yazdı: “4 Geçiş ücreti olmadığı için efektif tutarınız 800, ancak zaten 1000 ödemişsiniz. 200'ü nerede? Hayır, geri ödemeyecek.”

Bay Jha, olayın 28 Ekim'de meydana geldiğini ve bunun arkadaşının ikinci kez ek ücret ödemek zorunda kaldığını söyledi. Ayrıca tweetlerinde Rapido, Uber ve Namma Yatri'yi etiketledi. Kadın olayla Rapido sürücüsüyle karşılaştı.

Viral gönderiye buradan göz atın:

Evet arkadaşlar, işte Bengaluru'daki sevgili taksi şoförlerimizin havaalanına giderken (özellikle kızlarla) yaptıkları yeni bir dolandırıcılık.

1. Akaryakıt kalmadı diyerek aracı yarı yolda durduruyorlar ve 1100 gösteriyor, benim sadece 1000 ihtiyacım var diyerek pompadan ödeme yapmanızı istiyorlar.

— Shivam Sourav Jha (@ShivamSouravJha) 28 Ekim 2024
Gönderi kısa sürede netizenlerin dikkatini çekti ve birçok kullanıcı yorumlarda benzer deneyimler bildirdi.

Bir kullanıcı şunu yazdı: “Bu benim de başıma geldi.”

Başka bir kullanıcı şu yorumu yaptı: “Havalimanına metro veya otobüsle gitmek daha iyi. Taksiler her zaman gölgelidir.”

“Uber Go'ya rezervasyon yaptırdım ve şoför benden klima ücretinden 200 Rupi daha fazla ödememi istedi. Klima için “Premier” kitabını söyledi. Dönüşte “Premier” rezervasyonu yaptırmak zorunda kaldım. Üçüncü kullanıcı, taksi ve araba dolandırıcılıklarının çok sinir bozucu olduğunu belirtti.

“Rapido aynı zamanda toplayıcı olarak da aptalca oyunlar oynuyor. Bir keresinde bana 1000'i göstermişti. Şoför ne kadar gösterdiğini sordu ve sadece bu kadar ödemeniz gerektiğini söyledi. O zamanlar bunu anlamadım. Havaalanına geldiğimizde 800 yazıyordu.” Dördüncü kullanıcı, “800 dediğimde küfretmeye başladı” yorumunu yaptı.

Diğer kullanıcılar ise yorumlarında insanların Bengaluru havalimanına giderken toplu taşıma araçlarını kullanmak zorunda kaldıklarını paylaştı.

“Bangalore en iyi havaalanı otobüs hizmetine sahipken… Taksiyi reddetmek için acil bir ihtiyaç olmadıkça neden taksiye bineyim ki? Bir kullanıcı, otobüsün ücretinin maksimum 300 rupi olduğunu ve oldukça güvenli olduğunu yazdı.

“Lütfen @makemytrip ile rezervasyon yapın… çok güvenilir… sürücüyle konuşmaya gerek yok. Blore'daki son 4/5 sürüşümden beri kullanıyorum. Fiyatı biraz yüksek olabilir ama bu benim için her zaman sorun olmadı” yorumunu yaptı.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın