Birçok Kızılderili, daha iyi kariyer fırsatları ve finansal istikrar vaat etmeye yönlendirilen yurtdışına yerleşmeye karar verdi. Amerika Birleşik Devletleri, Büyük Britanya, Kanada, Avustralya ve Singapur en popüler yerler arasındadır ve profesyonel büyüme ve finansal başarı arayan Hintliler için bir liman sunmaktadır. Altı ay önce Bengaluru'dan Londra'ya taşınan bir teknoloji uzmanı olan Arnav Guppa, yakın zamanda Hindistan'daki teknoloji endüstrileri ile İngiltere arasındaki farklılıklar hakkındaki gözlemlerini paylaştı.
X üzerindeki bir konuda Gupta, teknoloji girişimleri için fırsatları keşfetmesini sağlayan küresel bir yetenek vizesi ile Büyük Britanya'ya taşındığını açıkladı. Özellikle, diğer mesleklerin aksine, Büyük Britanya'daki teknik işlerin orantısız olarak yüksek maaş sunmadığını buldu.
“En büyük” vibe değişimi “benim için ortalama” iş “(iş veya ürün için değil, sadece işin kendisi için değil – ve farkı elde edemezseniz özür dilerim) Hindistan'da sadece çizelgelerden gördüm ”diye yazdı.
Gönderiye buradan bakın:
Gupta'ya göre, İngiliz teknoloji endüstrisi, uzmanların genellikle daha tutkulu oldukları ve çalışmalarına yatırım yaptıkları önemli bir avantajdır, çünkü bunlar sadece finansal kârla yapılmazlar. “Birçok insan genellikle zanaatlarını sevdiği için, süreç, kalite, mimari hakkında çok daha fazla tartışıyorlar – bunu nasıl yapacağına dair zamanında yapmaktan daha fazla tartışıyorlar.” Fark etti.
Bununla birlikte, Hindistan'ın teknoloji uzmanları için kendi avantajları olduğunu ve avantajları olan benzersiz bir ekosistem sunduğunu da tavsiye etti. Techie'ye göre, Google, Microsoft ve Amazon da dahil olmak üzere birçok büyük teknoloji şirketi, küresel teknoloji manzarasındaki ülkenin önemini vurgulayan diğer yerlere kıyasla Hindistan'da önemli ölçüde daha büyük ekiplere sahip.
X üzerindeki bir konuda Gupta, teknoloji girişimleri için fırsatları keşfetmesini sağlayan küresel bir yetenek vizesi ile Büyük Britanya'ya taşındığını açıkladı. Özellikle, diğer mesleklerin aksine, Büyük Britanya'daki teknik işlerin orantısız olarak yüksek maaş sunmadığını buldu.
“En büyük” vibe değişimi “benim için ortalama” iş “(iş veya ürün için değil, sadece işin kendisi için değil – ve farkı elde edemezseniz özür dilerim) Hindistan'da sadece çizelgelerden gördüm ”diye yazdı.
Gönderiye buradan bakın:
Ayrıca, Büyük Britanya'da yüksek maaş arayanların bunun yerine genellikle finansal roller seçtiklerini belirtti. Teknoloji işleri Büyük Britanya'da iyi ödenirken, Guppa Hindistan'la aynı finansal ücret sunmadıklarını vurguladı. Buna ek olarak, Hindistan'daki aynı sektördeki önemli maaş farklılıklarını vurguladı ve bu da üst düzey maaşların giriş pozisyonlarından 10-20 kat daha yüksek olabileceği.6 aydan fazla bir süre önce ana konutumu Bangalore'den Londra'ya taşıdım (BLR Delhi'nin yerini ikincilik olarak aldı).
Geçen yılın son aylarının çoğunu bir dizi teknoloji/ürün girişimiyle konuştum ve ekosistemi buldum.
Bir iş parçacığı![]()
– Arnav Gupta (@championswimmer) 26 Şubat 2025
Gupta'ya göre, İngiliz teknoloji endüstrisi, uzmanların genellikle daha tutkulu oldukları ve çalışmalarına yatırım yaptıkları önemli bir avantajdır, çünkü bunlar sadece finansal kârla yapılmazlar. “Birçok insan genellikle zanaatlarını sevdiği için, süreç, kalite, mimari hakkında çok daha fazla tartışıyorlar – bunu nasıl yapacağına dair zamanında yapmaktan daha fazla tartışıyorlar.” Fark etti.
Bununla birlikte, Hindistan'ın teknoloji uzmanları için kendi avantajları olduğunu ve avantajları olan benzersiz bir ekosistem sunduğunu da tavsiye etti. Techie'ye göre, Google, Microsoft ve Amazon da dahil olmak üzere birçok büyük teknoloji şirketi, küresel teknoloji manzarasındaki ülkenin önemini vurgulayan diğer yerlere kıyasla Hindistan'da önemli ölçüde daha büyük ekiplere sahip.