Başvuru sahibi, işe alım görevlisine “Vaktimi boşa harcadın” dediği için reddedildi. Gönderiye bakın

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Gönderi 10 milyondan fazla kez görüntülendi. (Temsili görsel)

İş arama stresli ve sinir bozucu bir süreç olabilir. Yeni bir iş arayan profesyonellerin çoğu, özgeçmişlerini ve başvurularını mükemmelleştirmek için saatler harcıyor. Ayrıca, bazen günlerce veya haftalarca süren çok sayıda görüşme turundan da geçerler. Ancak bu da iş garantisi değildir. Tüm süreç başvuru sahibi için sinir bozucu olabilir ve insan kaynakları (İK) tarafından taciz edilmek bu hayal kırıklığını artırabilir. Şimdi, bir aday kısa süre önce aldığı bu iş için neden seçilmediğini açıklayan bir e-postayı paylaştı.

E-postada, “Haftalarca düşündükten sonra, şu anda ihtiyaçlarımıza daha iyi uyan başka bir adaya karar verdik” denildi. Başvuru sahibinin neden seçilmediğini de açıkladı. “Görüşmelerinizde hem işe alım sorumlumuza hem de işe alma yöneticimize “geç kalarak zamanınızı boşa harcadıklarını” ve “kötü bir teklif almak için işten izin aldığınızı” söylediğiniz kaydedildi. insanlar sadece para için başvurmuyordu.” Daha sonra “Ne parası?” diye yanıtladınız. Zaman ayırdığınız ve değerlendirdiğiniz için teşekkür ederiz,” dedi e-posta.

Aşağıya bir göz atın:

Efsane pic.twitter.com/v5HnayxuK8

– estetik olmayan şeyler (@PicturesFoIder) 8 Mayıs 2024
E-postanın görseli geçen hafta X'te (eski adıyla Twitter) paylaşılmıştı. O zamandan beri gönderi 10 milyondan fazla görüntüleme aldı ve çok sayıda tepki topladı. Yorumlar kısmında ise kullanıcılar adaya destek vererek, adayın maaş sormakta haklı olduğunu ve şirketin bunu baştan açıklaması gerektiğini belirtti. Bazı kullanıcılar görüşmeye geç kalmanın işe alım uzmanı ve işe alma müdürü açısından profesyonelliğe aykırı olduğunu belirtti. Bazıları, birinin başvurularını haftalarca incelemenin kötülükten başka bir şey olmadığını savundu.

Ayrıca okuyun | Delhi'de bir yolcunun Lufthansa çalışanlarıyla hararetli tartışmasının Habersu viral oldu, havayolu tepki gösterdi

Bir kullanıcı, “Bu adama katılıyorum, şirketler dürüst ve açık olmak yerine insanların zamanını boşa harcıyor” diye yazdı. “Birinin başvurusunu haftalarca incelemek kötülükten başka bir şey değil. Bir başkası, süreci geciktirmeden, nitelikli olup olmadığını kendisine bildirin” dedi.

“Buralara eğlenmek için başvurduğumuzu düşündüren şey nedir? Eğlence için çalıştığını düşündüğünüz bu insanlar kim? Eğer birisi röportaj sırasında onlara parayı önemsemediklerini söyleseydi o zaman yalan söylemiş olurlardı” yorumunu yaptı üçüncüsü.

“Başvuru sahibi kurşundan kaçtı. Bu açıkça kötü bir şirket” dedi dördüncüsü.

“LOL Bunu o kadar derinden hissediyorum ki, sadece bir aralık olsa bile maaşın dikkate alınmaması büyük bir zaman kaybı. Maaşın 25 bin olduğunu öğrenmek için tüm başvuru sürecinden geçtiğimi hatırlıyorum. Bir X kullanıcısı, bunu verdikten kısa bir süre sonra tamamladım, elimden geldiğince kibarca yaptım ama bunu hissediyorum” diye paylaştı.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın