Antep Yuvalaması Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 4 kase süzme yoğurt
- 750 gram kuşbaşı yada kıyma
- 1 yumurta
- 1 su bardağı nohut
- 5 su bardağı su
- 1 çay kaşığı tuz
- Karabiber
- 2 su bardağı pirinç unu
- 250 gram kıyma (Çiğköftelik)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Sıvı yağ
- Kuru nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuşbaşı ya da kıymayı tencereye alıp kavuralım.
- Etin üzerine öncesinden pişmiş nohutu ekleyelim.
- Tuz ve bir bardak su ekleyip kısık ateşte kaynatalım.
- Pirinç unu eti tuzu karabiberi yoğurma kabına alıp elimize yağ alıp hamuru yoğurmaya başlayalım.
- Hamur pürüzsüz ve yumuşak hale gelene kadar yoğrulalım.
- Elimizi yağlayarak köfteden nohut küçüklüğünde yuvarlayalım.
- Yuvarladığınız köfteyi kaynayan et ve nohutun üzerine ekleyim.
- Süzme yoğurtun üzerine bir tane yumurtayı ekleyin kısık ateşte kaynayana kadar karıştırın.
- Kaynayan yoğurdu köftenin üzerine ekleyip bir taşım da yoğurtla kaynatın.
- Sıvı yağı kızdırıp üzerine kuru naneyi ekleyip yuvalamanın üzerine dökelim.