Amerikalı kadın, çocuklarının deniz kabuğu olduğunu düşünerek deniz kabukları toplaması nedeniyle 73 lakh rupi para cezasına çarptırıldı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Yönetmeliğin amacı kabuklu deniz canlılarının korunması ve üremelerinin sağlanmasıdır.

Kaliforniyalı bir kadın, çocuklarının deniz kabuğu zannettikleri 72 deniz kabuğunu toplamasının ardından 88.000 dolardan (73.16.438 Rupi) fazla para cezasına çarptırıldı. Charlotte Russ, çocuklarını “Dünyanın İstiridye Başkenti” olarak bilinen Pismo Plajı'na götürdü ve yanlışlıkla çocuklara yumuşakçaları bu şekilde seçmelerini sağladı. ABC Haberleri.

Çocukları düzinelerce deniz kabuğu topladı ama pahalı bir ders aldı: Deniz kabuğu toplamanın kuralları var.

Fresno sakini, bir eyalet Balık ve Yaban Hayatı Servisi görevlisinin kendisine yaklaşmasıyla ve beş çocuğunun izinsiz deniz kabuğu topladığını söylemesiyle şaşkına döndü.

Fresno sakini Charlotte Russ, “Çocuklarım deniz kabuğu topladıklarını sanıyordu ama aslında tam olarak 72 tane istiridye topluyorlardı” dedi.ABC30.

“Gitmeden hemen önce açtım ve miktarı gördüm. Bu beni gerçekten üzdü, depresyona soktu ve bir nevi gezimizi mahvetti” dedi Russ.

Bu cezanın verilmesinin nedeni nedir?

Teğmen. Balık ve Yaban Hayatı Dairesi'nden Matthew Gil, kabuklu deniz ürünleri türlerini korumaya yönelik düzenlemelerin önemini vurguluyor.

Teğmen, “Bu düzenlemelerin nedeni, kabuklu deniz hayvanlarının 10 santimetrelik bir büyüklüğe erişmesine izin vermek, böylece her yıl yavru midyeler de dahil olmak üzere yumurtlayıp yavru üretebilmelerini sağlamaktır” dedi. Gil.

Teğmen. Gil, karaya çıkmadan önce kendinizi ve çocuklarınızı bilgilendirmeniz gerektiğini de vurguladı.

“Ölü bir kum doları, ölü bir hayvan ya da kırık bir kabuk bulursanız, onu almaktan çekinmeyin” dedi. “Ancak Pismo istiridyelerinin her iki kabuğu da sağlam. Eğer kabukları kolay ayrılmıyorsa canlı midyedir” dedi. Gil elbette.

Russ'ın çocukları artık bu farkı anlıyor.

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın