Alman bilim insanı: Omicron, yeni yıl armağanı olabilir

Adanali

New member
Afrika’dan dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsğn (Kovid-19) Omicron varyantı ile ilgili, tanınmış Alman bulaşıcı hastalık uzmanı Karl Lauterbach’tan umut verici bir açıklama geldi.


Alman bilim insanı Karl Lauterbach’a nazaran, koronavirüs salgınından kurtulmanın yolu Omicron varyantıyla mümkün olabilir.


TRT Haber’in aktardığına göre giderek yayılan Omicron varyantı için umutlu konuşan Lauterbach, salgının iddia edilenden daha erken bitebileceğini belirterek, “Omicron varyantı salgının bitişini hızlandıran yılbaşı armağanı olabilir” dedi.


‘Mutasyon, hastalığı daha bulaşıcı lakin daha yavaşça bir hale dönüştürmüş olabilir’


Alman bilim insanı, yeni varyantla ilgili birinci raporların olumlu olduğunu söylemiş oldu.


Virüsün şimdiye kadar hastaneye yatışa yahut can kaybına niye olmadığına dikkati çeken Lauterbach’a nazaran, Omicron varyantındaki mutasyon, hastalığı daha bulaşıcı ancak daha yavaşça bir hale dönüştürmüş olabilir. Bu da koronavirüsün daha sıradan bir soğuk algınlığı üzere tedavi edilebileceği manasına gelebilir.


Önlemlere uymanın ehemmiyetine vurgu yaptı


Bu durumun gevşemeye niçiniyet vermemesi gerektiğini vurgulayan Lauterbach, yeni varyantın bulaşmasını azaltmak için seyahat kısıtlamalarına ve maske üzere kurallara uyulmasının değerli olduğunu aktardı.


Araştırmacılar iki hafta beklenmesi gerektiğini söylemiş oldu


Araştırmacılar, Omicron varyantının aşılara karşı direncinin anlaşılması için en az iki hafta beklenmesi gerektiğini belirtiyor.
 
Üst