Ada Tarzı Pilaki Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
Ada Yordamı Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
- ️1 kg barbunya
- ️1 adet havuç
- ️1 büyük soğan
- ️1 yemek kaşığı kuş üzümü
- ️2 adet domates
- ️Yarım su bardağı su
- ️Bolca zeytinyağı
- ️Damak zevkinize bakılırsa tuz
- ️1 tatlı kaşığı toz şeker
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle küp doğradığımız soğanı ve havucu zeytinyağında kavurmaya başlıyoruz.
- Ardından barbunyaları kavurmak için tencereye alıyoruz.
- Ada adabı olmasındaki altın kural barbunyayı sıradan kavurmak.
- Kavurma süreci bittikten daha sonra kuş üzümlerini ekliyoruz.
- Rendelenmiş domatesi, şekeri ve tuzu ekliyoruz.
- Yarım su bardağı suyu da ekledikten daha sonra tenceremizin kapağını kapatıp küçük ocak, az ateşte metot yöntem pişiriyoruz.
- Ocağın altını kapattıktan daha sonra dinlendirdiğimiz yemeğimizi ince kıyılmış maydanoz ile servis ediyoruz.
Ada Yordamı Pilaki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı