Açık Öğretim Sınavları Çalışmadan Nasıl Geçilir? Açıköğretim Sınavlarını Geçmek İçin 5 İpucu

Hasan

New member
Açık öğretim fakültesine iyi kötü herkesin bir kulak aşinalığı vardır, peki, tam olarak nedir bu açık öğretim fakültesi dönemsel harçlarınızı yatırdığınız, LYS puanı ile yerleştiğiniz ancak özgün öğretimdekiler gibi devam zorunluluğu olmadan sınavlarına girdiğiniz bir fakülte sistemidir. Genel anlamda öğrencileri ders konularını anfide dinleyerek değil de daha farklı metotlarla öğrenir ve çalışır, sınavlarınızı verdikten sonra kredinizi tamamlayınca elinizde yüksek okul ya da fakülte diploması olacaktır. Açık öğretim eğitim sistemine kayıtlı milyonlarca öğrenci olduğunu düşünürsek ve işlere yerleşme oranlarını da hesaba katarsak özgün bir eğitim sisteminden farkı yoktur. Önemli olan nokta basit birkaç teknik ile kendinizi sınava ve derslere hazırlamanızdır, evlilik veya iş hayatı yüzünden tercih edilen açık öğretim eğitim sisteminde bütün sınavların test sistemi ile yapılıyor olması da her zaman öğrencileri için bir avantajdır. Gelelim açık öğretim eğitim sistemi taktiklerine;

1. Kayıt Yenileme ve Sınav Tarihlerini Kaçırmayın

Açık öğretim eğitim sistemi esaslarından ilki tarihleridir, harcınızı yatırıp ders seçebilmek adına dönemsel kayıt yenileme tarihlerini ve tabi ki sınav tarihlerini mutlaka sürekli göreceğiniz bir yere not etmelisiniz ki emekleriniz boşa gitmesin.

2. Verilen Ders Kitaplarını Dikkate Almayın

Her aldığınız ders için fakülte sizlere o derslerin kitaplarını temin eder ancak sınavda çıkan sorular ile alakası olmadığı gibi uzun konuları ile de sizleri sıkarak dersten uzaklaştırır. Bunun yerine derslerde alınmış notları ya da özetleri tercih edebilirsiniz.

3. Önceki Dönem Çıkmış Soruları Takip Edin

Sınav sistemi daha önce de bahsedildiği gibi test yöntemi ile olduğundan sözle tarzda ders çalışmanız size hiçbir şey kazandırmaz aksine daha çok kafanızı karıştırır. Bunun yerine çıkmış soru kitaplarından veya internetten bol bol testler çözün böylesi daha çok akılda kalıcı olur.

4. Sınava Yakın Tarihte Çalışın

Bilinen tam aksine haftalar öncesinden değil de sınavın hemen bir hafta öncesinde testlerinize ve çıkmış sorularınızı çözmeye başlayın daha çok seçenek ve şıkkı ezberleyebilirsiniz.

5. Çalışma Sisteminizi Kendiniz Belirleyin

Her ne kadar farklı kişilerden farklı taktikler alıp uygulamaya çalışsanız da unutulmaması gereken bir konu var ki asla ihmale gelmez. Çünkü herkesin bir konuyu anlaması ya da anlatabilmesi farklıdır, bu yüzden de her taktik her kişide yarar sağlamayabilir.
 
Üst