Zeytinyağlı Portakallı Kereviz

Leila

Global Mod
Global Mod
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı İçin Materyaller

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 baş kuru soğan
  • 1/2 (yarım) kahve fincanı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 adet portakal
  • 1 adet limon
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kerevizi ve havucu soyuyoruz küçük küçük doğruyoruz.
  2. Kerevizin yeşil kısımlarını ayıklayıp kumları gidene kadar yıkıyoruz.
  3. Soğanları doğrayıp zeytinyağında kavuruyoruz.
  4. Üzerine zeytinyağı ve havucu koyup biraz daha kavuruyoruz.
  5. Yeşil yaprakları iri iri doğrayıp tencereye alıyoruz.,
  6. Karıştırıp üstüne sıktığımız portakal ve limon suyunu döküyoruz.
  7. Tuz ve şekeri ilave edip karıştırıyoruz.
  8. Üzerini geçecek biçimde sıcak su koyup yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
    Afiyet olsun.
Zeytinyağlı Portakallı Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst