Zeytinyağlı Pırasa (Bağırsak Temizleyen) Tanımı İçin Gereçler
Not EkleTanımı Yazdır
- 2 adet pırasa
- 3,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığından biraz az tuz
- 5 yemek kaşığı gerçek sızma zeytinyağı
- Yarım limonsuyu (üzeri için)
Not EkleTanımı Yazdır
- Pırasalarımızı küçük küçük kesip güzelce yıkıyoruz.
- Büyük bir kapta sirkeli suda 5 dakika bekletip tekrar sudan geçiriyoruz.
- Geniş bir tencereye yıkanmış pırasalarımızı 3,5 su bardağı suyumuzu, tuzumuzu ve zeytinyağımızı da ek edip kaynamaya bırakıyoruz. Yaklaşık 20 dakika daha sonra pırasamız haşlanıp suyunu biraz çekmiş oluyor.
- Pırasamızı her yemektilk evvel bir kase aç karnına yediğinizde acilen tesirini nazaranceksiniz.
- Üzerine limonsuyuyla şahane bir lezzet oluyor. Afiyet şifa olsun.