Yumurtalı Şahane Kereviz

Leila

Global Mod
Global Mod
Yumurtalı Şahane Kereviz Tanımı İçin Gereçler

  • 2 adet kereviz
  • 2 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 300 gram kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Salça
  • Limon suyu
  • 2 adet yumurta
  • Maydanoz
Yumurtalı Şahane Kereviz Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kerevizleri ve patatesleri kalın parmak dilimi halinde dilimleyelim. Limonlu suda bekletelim ki kararmasın. Tavaya soğanları yemeklik doğrayalım, yavaşça kavrulunca kıymayı koyup kavuralım.
  2. Kıyma kavrulduktan daha sonra tuzunu baharatlarını ve salçasını ekleyelim. Salçanın kavrulma kokusu çıkınca tavaya 1 çay bardağı sıcak su ekleyip altını kapatalım.
  3. Kereviz ve patatesleri karışık bir biçimde karnıyarık tenceresine yayalım, üstüne kıymalı harcı yayalım. Sıcak suyu kerevizlerin üzerine gezdirelim, kaynamaya çıkınca altını kısıp kısık ateşte 15 dakika pişirmemiz kâfi olur.
  4. Çatalla kerevizleri denetim edelim. Yumuşadıysa bir kasede 2 yumurtayı birkaç damla limonla çırpalım ve kerevizlerin üzerine gezdirelim.
  5. En son maydanozları ekleyin. 2- 3 dakika daha sonra altını kapatalım ve biraz dinlendirelim. Afiyet olsun.
Yumurtalı Şahane Kereviz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst