Avustralyalı bir ev sahibinin yeni satın aldığı evindeki kalıcı yemek kokularıyla ilgili deneyimini paylaşması üzerine sosyal medyadaki bir paylaşım internette tartışmalara yol açtı. Yakın zamanda mülkü satın alan çift, kokuyu evin önceki Güney Asyalı kiracılarından kaynakladığını ve saldırgan yorumlarda bulunarak internette tepkiye yol açtığını söyledi. Ev sahibi, kokuyu canlı bir şekilde “tereyağlı tavuk, yanında safranlı pilav ve sarımsaklı naan, kuzu rogan josh ve dana vindaloo” karışımı olarak tanımladı. Çift ayrıca kokudan kurtulmak için derin temizlik, evi havalandırmak ve gece boyunca difüzör kullanmak gibi çeşitli yöntemler denediklerini de iddia etti.
“İyice temizledik, pencereleri açık bıraktık ve gece boyunca difüzörleri çalıştırdık, ancak koku gitmiyor gibi görünüyor.” Amazon'dan görünüşe göre kokuya neden olan bazı bakterileri öldürmeye yardımcı olabilecek bir ozon jeneratörü satın aldım ve bekliyorum. bunun için bu olur. Evin yeniden boyanmasına gerek yok ama kokunun duvarlarda olduğuna eminim. Bunu yaşayan ve kokudan kurtulmamıza yardımcı olan varsa çok minnettar olurum. Gönderide “Garip olan şey, mutfağın böyle kokmaması” yazıyor.
Tweet'e buradan göz atın:
Bir kullanıcı şunları yazdı: “Evet, bu gerçek bir sorun. Emlak sektöründe çalışmış olmak gerçek bir şey.” Bir başkası şu yorumu yaptı: “Bu gönderinin altındaki yorumlardan bazıları kafa karıştırıcı.” Bir üçüncüsü şöyle dedi: “Peki neden ilk önce görmeden bir daire satın alasınız ya da kiralayasınız ki? Bu bile bana bunun sahte olduğunu düşündürüyor.”
Yakın zamanda başka bir Avustralyalı YouTuber, Hint mutfağını “kirli baharatları” nedeniyle eleştirdikten sonra kendini sosyal medya fırtınasının ortasında buldu. Sydney Watson'ın yorumları güçlü tepkilerle karşılandı ve kullanıcılar Hint yemeklerinin tarihi ve kültürel önemini hemen savundu.
“İyice temizledik, pencereleri açık bıraktık ve gece boyunca difüzörleri çalıştırdık, ancak koku gitmiyor gibi görünüyor.” Amazon'dan görünüşe göre kokuya neden olan bazı bakterileri öldürmeye yardımcı olabilecek bir ozon jeneratörü satın aldım ve bekliyorum. bunun için bu olur. Evin yeniden boyanmasına gerek yok ama kokunun duvarlarda olduğuna eminim. Bunu yaşayan ve kokudan kurtulmamıza yardımcı olan varsa çok minnettar olurum. Gönderide “Garip olan şey, mutfağın böyle kokmaması” yazıyor.
Tweet'e buradan göz atın:
Gönderi, ırkçı imaları ve duyarsızlığı nedeniyle eleştirildi. Birçok kullanıcı yorumlarından dolayı çifti kınadı ve kültürel hoşgörünün önemine vurgu yaptı. Ancak bazıları benzer ırkçı yorumlarda bulunarak çözüm önerilerinde bulundu. Kalıcı kokuları gidermek için halıları buharla temizleme, duvarları sirke veya kabartma tozu ile fırçalama ve kalan kokuları absorbe etmek ve nötralize etmek için aktif kömür kullanmak da dahil olmak üzere, kokuyu ortadan kaldırmak için derin temizlik önerileri sundular.
Bir kullanıcı şunları yazdı: “Evet, bu gerçek bir sorun. Emlak sektöründe çalışmış olmak gerçek bir şey.” Bir başkası şu yorumu yaptı: “Bu gönderinin altındaki yorumlardan bazıları kafa karıştırıcı.” Bir üçüncüsü şöyle dedi: “Peki neden ilk önce görmeden bir daire satın alasınız ya da kiralayasınız ki? Bu bile bana bunun sahte olduğunu düşündürüyor.”
Yakın zamanda başka bir Avustralyalı YouTuber, Hint mutfağını “kirli baharatları” nedeniyle eleştirdikten sonra kendini sosyal medya fırtınasının ortasında buldu. Sydney Watson'ın yorumları güçlü tepkilerle karşılandı ve kullanıcılar Hint yemeklerinin tarihi ve kültürel önemini hemen savundu.