Yapay Zeka sadece “hızlı Google'da Arama” mı? Kullanıcılar, viral Habernun yeteneklerini küçümsemesi üzerine tartışıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Video yapay zeka ve onun algılanan zekası etrafında tartışmalara yol açtı.


Yapay zeka bugünlerde her yerde mevcut gibi görünüyor. Teknoloji, mevcut haliyle ve sınırlamalarıyla bile, metin ve görsellerin oluşturulmasından yaşama ve çalışma şeklimize kadar her şeyi zaten etkiliyor.

ChatGPT, Gemini, Stable Diffusion ve DALL-E, üretken yapay zeka teknolojilerine, yani önceki deneyimlere dayanarak yeni içerik üreten sistemlere örnektir. Bunlardan bazıları ücretsiz olarak veya küçük bir abonelikle çevrimiçi olarak mevcuttur.

Yapay zekanın (AI) yeni güçlerin kilidini açma ve mevcut gücü dönüştürme şekli, onu diğer teknolojik dalgalardan ayırıyor. Günümüz teknolojik devriminin en çok gözden kaçırılan özelliği şudur. Her ne kadar her teknolojik dalga, ardından güç yapılarını değiştirse de, hiçbiri gücün katıksız bir şekilde yayıldığını görmedi.

Ancak bazı insanlar yapay zekanın iddia edildiği kadar akıllı olmadığına inanıyor. Yeni viral bir Haberda bir kişi, yapay zekanın sınırlamalarını tartışıyor ve onu Google'da hızlı aramayla öne çıkan bir sistem olarak tanımlıyor.

Videoyu buradan izleyin:


Videoda adam, yapay zekanın algoritmik öğrenme olduğunu ve gerçek yapay zeka olmadığını savunuyor. Gelecek nesillerin, tam tersine inandığımız için bizi aptal olarak göreceklerini iddia ediyor. Ona göre yapay zeka dünyayı ne yok edecek ne de kurtaracak; sonunda kendi kendine yok olacaktır.

Video viral oldu ve Instagram'da tartışmalara yol açtı. Paylaşıma çok sayıda kişi yorum yaptı.

“Ama adam gerçekten bir şeylerin peşinde olduğunu düşünüyor. Onun yapay özgüvenine hayran kalın” yorumunu yaptı bir kullanıcı.

“Adam sinir ağları hakkında hiçbir şey bilmiyor. Evet, yapay zeka gerçektir ve Google'da arama yapmakla ilgili değildir, o yüzden lütfen durun. Bir bilgisayar bilimi öğrencisi olarak bu gerçekten sinirlerimi bozuyor” diye yazdı başka bir kullanıcı.

“Yapay zeka mevcut bilgiden öğreniyor ve bizim için de aynısı geçerli; bildiklerimizden öğreniyoruz ve bu nedenle her şeyi internete koymadığımızı söyleyemezsiniz; hatta davranışlardan bile öğrenebilir, dolayısıyla Üçüncü bir kullanıcı, “Basitçe söylemek gerekirse düşündüğünüzden çok daha tehlikeli” yorumunu yaptı.

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın
 
Üst