Yapay zeka destekli drone ilk kez insan pilotta dünya şampiyonunu yendi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Swift modeli simülasyon kullanılarak eğitildi.


Yapay zeka (AI) çeşitli alanlarda önemli ilerlemeler kaydetti ve aslında belirli görev ve alanlarda insanları geride bıraktı. Son yıllarda yapay zeka, büyük ölçekli veri işleme, örüntü tanıma, optimizasyon ve tekrarlanan hesaplamaları yönetme konusundaki güçlü yönlerinden yararlanarak görevlerdeki becerisini gösterdi. Sonuç olarak şirket, çok çeşitli alanlarda dikkate değer düzeyde başarı elde etti.

Çeşitli alanlarda insan başarılarını aşma eğilimini sürdüren yapay zeka destekli bir drone, yakın zamanda yüksek hızlı bir yarış yarışmasında üç dünya şampiyonu insan drone pilotunu mağlup etti.


Buna göre Gardiyan, Zürih Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafından geliştirilen Swift AI, dünya şampiyonlarına karşı 25 yarıştan 15’ini kazandı ve drone’ların 80 km/saat hıza ulaşabildiği ve 5 grama kadar hızlanmalara dayanabildiği bir pistte en hızlı turu attı. Bu da birçok insanın bayılmasına yetecek kadar.

Swift’in geliştirilmesine yardımcı olan araştırmacı Elia Kaufmann, “Sonuçlarımız, ilk kez yapay zeka destekli bir robotun, insanlar için ve insanlar tarafından geliştirilen gerçek bir sporda bir insan şampiyonunu yendiği oldu” dedi.

Birinci şahıs drone yarışı, bir çarpışmayı önlemek için temiz bir şekilde geçilmesi gereken kapılarla dolu bir pist üzerinde bir drone uçurmayı içerir. Pilotlar rotayı drone’a monte edilmiş bir kameradan gelen Haber akışı aracılığıyla izliyor.

günlük yaz DoğaKaufmann ve meslektaşları, Swift ile üç şampiyon drone yarışçısı Thomas Bitmatta, Marvin Schapper ve Alex Vanover arasındaki bir dizi başa baş yarışı anlatıyor. Yarışmadan önce insan pilotlara pistte pratik yapmaları için bir hafta süre verilirken Swift, pistin sanal bir kopyasını içeren simüle edilmiş bir ortamda antrenman yaptı.

Swift, yarış pistinde patlama yapmak için en uygun komutları bulmak amacıyla Derin Güçlendirme Öğrenme adı verilen bir teknik kullandı. Yöntem deneme yanılma yöntemine dayandığı için drone eğitim sırasında yüzlerce kez düştü ancak bu bir simülasyon olduğu için araştırmacılar süreci yeniden başlatabildiler.

Araştırmanın ilk yazarı Elia Kaufmann, “Simülatördeki eylemlerin sonuçlarının gerçek dünyadaki sonuçlara mümkün olduğunca yakın olmasını sağlamak için simülatörü gerçek verilerle optimize edecek bir yöntem geliştirdik” dedi.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst