Vir Das, ABD'de şoför olarak çalışan IIT Mumbai mezunuyla tanışıyor, Post Moves Internet

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Hindistan'ın ünlü stand-up komedyeni Vir Das, geçtiğimiz günlerde Instagram'da yürek ısıtan bir karşılaşmanın öyküsünü paylaştı. San Jose, Kaliforniya'ya yaptığı yolculukta, onu havaalanından alan Hintli bir şoförle tanıştı. Das sürücünün tedirginliğini fark etti ve onunla Hintçe konuşarak aradaki buzları eritti. Sürücünün doktoralı bir HTE Mumbai mezunu olduğu ve bir bilim insanı olarak çalıştığı ortaya çıktı. Ancak bir yıl önce işten çıkarıldığı ve şimdi geçimini sağlamak için ABD'de araba kullanmak zorunda kaldığı için hayatı beklenmedik bir dönüş yapmıştı.

“Black Lane sürücüsü beni San Jose'deki bagaj teslim noktasından alıyor. İyi adam. Harika bir sürücü değil. Direksiyon başında kendini rahat hissetmediğini söyleyebiliriz. Ya da en azından bu konuda yeniyim. Kendisi Hintli. Konuşmaya başlıyoruz. Konuşmaya çalışıyorum.” Vir Das Instagram'da “Yurtdışında Hintçe bulduğum insanlar için bu, ikimiz için de vatan hasretinin hızlı bir tedavisi gibi” diye yazdı.

Hedefe vardıklarında Vir Das sıcak bir jest yaptı, sürücünün elini sıktı ve cesaretlendirici sözler söyledi: “Her şeyde iyi şanslar.”

“Artık birbirimizi bir daha göremeyecek olan iki arkadaşız. Artık veda ediyoruz. Elini sıkıyorum ve “her şeyde iyi şanslar” diyorum. Tek düşünebildiğim şu: Umarım bunu kullanabilirsin. Yaptığın şeyden daha fazlası olduğunu hissetmenin yürek parçalayıcı olduğunu ilk elden biliyorum ve umarım yakında rahatlayabilirsin” diye ekledi.

Makalenin tamamını burada bulabilirsiniz:

Vir Das'ın samimi Instagram gönderisi bir empati dalgası yarattı ve netizenler arasında derin yankı uyandırdı. Yorumlar bölümü de bağ kurulabilir yanıtlarla doluydu; birçoğu kendi mücadele ve dayanıklılık hikayelerini paylaştı. Birçoğu istikrar arayışının ve sorumluluk yükünün en başarılı ve yetenekli insanları bile nasıl derinden etkileyebileceğini düşündü.

Bir kullanıcı şunları yazdı: “Artık birbirimizi bir daha göremeyecek olan arkadaşlarız. Bu cümle, mizahı algılayan ve kullanan gözlem sinirinin aynı zamanda insanlığı da algılayan sinir olduğunu gösteriyor.”

Bir başkası şu yorumu yaptı: “İnsanlara ulaşmanın bir yolu var. sana ulaşmak için. Seni SEN yapan şey bu.”

Üçüncüsü şunu söyledi: “Bunu okumak ne kadar iç açıcı ve yürek parçalayıcı.” Dördüncüsü şunu ekledi: “Ayy dostum! Bu adam ve herkes için Tasalli'ye dua ediyorum.”