Ümraniyespor Teknik Yöneticisi Recep Uçar: Oynadığımız oyunların karşılığını alamadık

celikci

New member
Dünya Kupası niçiniyle liglere verilen ortada hazırlıklarına Antalya’da devam eden Ümraniyespor’da teknik yönetici Recep Uçar, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. 28 Kasım’dan itibaren hazırlıklara Antalya’da devam ettiklerini lisana getiren Recep Uçar, “Havalar epeyce güzel gidiyor. Çalışma kuralları, ortam her şey epey yeterli. O yüzden buradan mutluyuz. Kampın düzgün gittiğini düşünüyorum. İdmanlarımızı yapıyoruz. Ligde kalan 3’te 2’lik kısım için elimizden geldiğince güzel hazırlanmaya çalışıyoruz” tabirlerini kullandı.

“OYNADIĞIMIZ OYUNLARIN KARŞILIĞINI ALAMADIK”

Takımda her şeyin yeni olduğunu, ligin kalan 3’te 2’lik kısmında daha âlâ sonuçlar almak istediklerini belirten Recep Uçar, “Lige Fenerbahçe birlikteliğiyle başladık. İnsanların aklında galibiyet üzere kaldı ancak bizim için kıymetliydi. O gün de söylemiştim. Biz her maçta kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız. Yalnızca kimi vakit düzenler değişecek. Bizim, takımın, oyuncuların ıstırabı maalesef oynadığımız oyunların karşılığını skora yansıtamamak. Bunun biroldukca niçini vardı. İç alanımızı kullanamadık. 5 iç saha maçımızı farklı statlarda oynadık. Birinci defa Harika Lig’de oynayan yerli ve yabancı oyuncularımız var. Ben kendi adıma Harika Lig’de birinci kez teknik adamlık yapıyorum. Bunların hepsini üst üste koyduğunuz vakit biz 3’te 1’lik kısmı adaptasyon süreci olarak görüyoruz. Kalan 3’te 2’lik kısımda de bu süreci tamamladığımız için daha yeterli sonuçlar almak en büyük dileğimiz olacak. Maalesef oynadığımız oyunların karşılığını alamadığımız hakikat. Fakat son 2 haftada aldığımız 4 puan da ligin geri kalanında bizim ismimize umut verici oldu. Umarım daha düzgün sonuçlar alarak lige devam ederiz” biçiminde konuştu.

“HEDEFİMİZ LİGDE KALICI OLABİLMEK”

Süper Lig’de kalıcı olmak istediklerini lisana getiren deneyimli teknik adam, şu sözleri kullandı:

“Biz kendi oyunumuzu oynamaya devam edeceğiz. Yalnızca skor almaya çalışacağız. Ümraniyespor’un maksadı başlarken de biterken de belirli. Ligin en düşük bütçeli iki ekibinden biriyiz. Birinci kere Muhteşem Lig’de oynayan ekibin bir tek gayesi olabilir. O da ligde kalıcı olabilmek. Asgarî 4 grubu geçmemiz gerekiyor. Bunun için de en kısa müddette puanları toplamamız gerekiyor. Ligin kalan kısmında maksadımız bu olacak.”

“BAŞAKŞEHİR HEM OYUN, tıpkı vakitte OYUNCU GÜCÜ YÜKSEK BİR TAKIM”

Dünya Kupası ortasının akabinde Başakşehir ile oynayacakları müsabakayı da kıymetlendiren Recep Uçar, “Başakşehir, ligin en kaliteli takımlarından biri. Benim de 17, 18 yılımı geçirdiğim, çalıştığım bir topluluk. Benim için farklı bir yeri var. Orada hayli sevdiğimiz beşerler var. Son maç dışında ligde oynadıkları oyunla ve aldıkları sonuçlarla epeyce âlâ gidiyorlar. Avrupa’da da ülkemizi en düzgün biçimde temsil eden kadrolarımızın başında geliyor. Yeterli bir teknik adamları var. Emre hoca, takımıyla birlikte âlâ işler yapıyor. Çok güç bir maç bizi bekliyor. Başakşehir hem oyun, tıpkı vakitte oyuncu gücü yüksek bir ekip. Kendi alanımızda oynayacağımız bir maç. Biz de onların kuvvetli oyununa karşı, kuvvetli bir oyunla yanıt vermek istiyoruz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Futbolseverlerin bence seyretmekten keyif alacağı bir maç olacak” diye konuştu.

“STAT KONUSU BİZİM İSMİMİZE BÜYÜK HANDİKAPTI”

Stadyumları olmaması niçiniyle birinci 5 iç saha maçını farklı statlarda oynadıklarını belirten Uçar, bunun da kendileri üzere yeni bir kadrosu olumsuz etkilediğini söylemiş oldu. Recep Uçar, kelamlarını şu biçimde tamamladı:

“Bizim ismimize büyük handikaptı. Birinci 5 iç saha maçının; 3’ünü Olimpiyat Stadyumu’nda, 1’ini İstanbulspor’un alanında, 1’ini ise Kasımpaşa’da oynadık. Malumunuz Muhteşem Lig’de birinci yılını geçiren bir kadro için bu büyük bir handikap. Fakat son 2 hafta iç alanda bir gündüz, bir de akşam maçı oynadık. Birinci galibiyetimizi de burada seyircimiz önünde aldık. Bu bize gösteriyor ki seyirci avantajımızı kullanabilirsek daha âlâ sonuçlar alma olasılığımız dış alanda oynadıklarımızdan epey daha fazla olacak. Ben Ümraniyespor taraftarları ve camiayı seven insanlardan kalan süreçte, bilhassa kendi alanımızda oynadığımız maçlarda en az Alanyaspor maçında olduğu kadar, takviyelerini artarak bekliyorum.”

DHA