Twitter kullanıcısı, bir stajyerin 5 saatlik çalışma için maaş olarak 50.000 rupi istediğini paylaştı, tartışma çevrimiçi başladı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Stajyer ayrıca ÇUŞ kültürünü sevmediğini de belirtti.


Infeedo’da İnsan Başarısı Direktörü Sameera Khan, geçtiğimiz günlerde bir Z kuşağı stajyeri ile görüşme deneyimi hakkında tweet attı. Gönderisi, Z Kuşağı profesyonellerinin ulaşmaya çalıştığı iş-yaşam dengesi hakkında Twitter’da tartışmalara yol açtı.

Khan, artık viral olan gönderisinde, iş-yaşam dengesi arayan ve beş saatten fazla çalışmak istemeyen bir Z Kuşağı stajyeri ile röportaj yaptığından bahsetti. “Bugün bir GenZ stajyeriyle röportaj yaptım ve beş saatten fazla çalışmadan iş-yaşam dengesini hedeflediğini söyledi” diye yazdı.

Stajyer ayrıca ÇUŞ kültürünü sevmediğini ve bir startup’ta çalışmak istediğini belirtti. “ÇUŞ kültürünü sevmiyor ve bu nedenle bir startup’ta çalışmak istiyor. Bir de 40-50 bin burs istiyor. Allah mesleğin geleceğini korusun.”

Buradaki gönderiye bakın:

Bugün bir GenZ stajyeriyle görüştüm ve 5 saatten fazla çalışmadan iş/yaşam dengesini hedeflediğini söyledi.
ÇUŞ kültürünü sevmiyor ve bu nedenle bir start-up’ta çalışmak istiyor.
Ayrıca 40.000 ila 50.000 arasında burs istiyor.

Allah mesleğin geleceğini korusun.

— Sameera (@sameeracan) 19 Temmuz 2023
Z kuşağının talepleri sosyal medya kullanıcıları arasında tartışma yarattı.

Bir kullanıcı şu yorumu yaptı: “Bir startup’ta günde 5 saat mi çalışıyorsunuz? vay canına.”

“Beş yıl boyunca haftada 100 saat çalışması ve büyük teknolojide üst düzey bir konuma gelmesi gerekiyor. O zaman daha az çalışarak 40-50 lakh kazanabilir, ”diye yazdı başka bir kullanıcı Twitter’da.

“Çok doğru! Az önce ‘9-5’i ‘ana oyun süresini’ kesintiye uğrattığı için reddeden genç bir kuzenle tanıştım. Gelecek büyüleyici,” yorumunu yaptı üçüncü kullanıcı.

Gen Z çalışma fikrini destekleyen bir grup insan vardı.

Bir kullanıcı, “Aksine, iyi deneyimler yaşadık. Gen Z stajyerlerimiz, süreç mükemmelliği sayesinde ekiplerimizden birinin üretkenliğini proaktif olarak dört kat artırdı.

Başka bir kullanıcı, “Sadece bu da değil, eğitimden üç ay sonra aniden duracak ve ‘maza nahi aa raha hai’ diyecek.”

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın

Günün seçilmiş Habersu



ATE, Delhi’de bir kız mutfağı
 
Üst