Toprak Razgatlıoğlu: 2023 için dersimize daha epey çalışacağız

celikci

New member
2021 Dünya Superbike (WSBK) şampiyonu olarak Türkiye’ye motor sporları tarihli en büyük başarıyı getiren, akabinde ise bu yıl 2022 Dünya Superbike’ta 529 puan alarak az farkla dünya ikincisi olan Toprak Razgatlıoğlu ile yaşadığı iki şanssız sakatlık niçiniyle MotoGP’nin alt serilerinden Moto3’te Dünya 5’incisi olan Deniz Öncü ve arkadaşları Kemer ilçesi Kuzdere Mahallesi’nde bulunan enduro motosiklet eğitim ve sürüş alanına geldi. Enduro motosiklet yarışlarında 6 sefer Türkiye şampiyonluğu, 2015 yılında Avrupa üçüncüsü olan Burak Özdemir’in işlettiği alandan öğlen saatlerinde dağ etapları için ayrılan 6 kişilik grup, yaklaşık olarak 5 saat boyunca kuvvetli parkurlar da sürüş yaptı. Dağ etabının akabinde tekrar başlangıç noktasına dönen küme, burada zıplama ve geçiş parkurunda kısa müddetli de olsa gösteri yapıp eğlendi.

ÖNCÜ: ENDURO ÖBÜRLERİ İÇİN SPOR BENİM İÇİN İSE EĞLENCE

Milli sportmen Deniz Öncü, “Bugün buraya enduro sürmeye geldik. Açıkçası bütün dönem bu anı bekliyordum. Dönemin bitmesini bekliyordum zira enduro fazlaca riskli bir spor. Her an düşüp bir yerini sakatlayabilirsin. Ondan dolayı da daha fazlaca kışın yapmayı tercih ediyorum. Lakin o güne kavuştum ve fazlaca keyifli oldum açıkçası. Bugün enduro yaptık daima birlikte. Hoş bir vakit geçirdik. Dönemimi da dediğim üzere bitirdim. Bu sene dünya 5’incisi oldum. Maalesef dönem içerisinde geçirdiğim iki sakatlık niçiniyle birden fazla yarıştan puan alamadım. Yapacak bir şey yok. Genel olarak yorumlamam gerekirse dönemimi; üzücü değildi. İnşallah seneye şampiyon olacağız. Fakat evvel şu an, yani kışın tatilimin tadını çıkartmak istiyorum. Benim tatilim de natürel kimine bakılırsa spor enduro bana nazaran ise cümbüş. Şu anda daha da memnun olamam” dedi.

ÖZDEMİR: TOPRAK ENDUROYU ÇOK SEVİYOR

Razgatlıoğlu ve arkadaşlarının ziyaret ettiği endruo eski ulusal sportmeni Burak Özdemir, “Kesinlikle Türkiye’nin gelmiş geçmiş, motosiklet sporlarında Kenan Sofuoğlu ile birlikte göğsümüzü kabartan, gurur kaynağı Toprak kardeşimiz 2022 dönemini tamamladı. 2021 ve 2022 senelerında bizleri epey hoş gururlandırarak temsil etti. Artık de dönemin tamamlanmasının akabinde kendisi beraberinde enduroyu da epeyce seviyor ve bizleri de yalnız bırakmıyor. Bizlerin de her vakit ziyaretimize geliyor. Türkiye’deki motosiklete binen arkadaşlarımızla birlikte ve bizlerle vakit geçirir. Bugün enduro sürüşümüzü yaptık, bununla birlikte 2023 yılı hazırlıklarına da başladı. Hem yorgunluk atarken, bir yandan da hazırlıklara süratli bir biçimde başladı. 2023 yılında da bayrağımızı göndere, tepeye çekecek biz de gururla kendisini destekleyeceğiz” diye konuştu.

RAZGATLIOĞLU: 2023 AMACIM EN GÜZELİ OLABİLMEK

Superbike 2021 Dünya Şampiyonu ve 2022 yılının dünya ikincisi Toprak Razgatlıoğlu da “2021 döneminden daha sonra 2022’de Dünya Şampiyonluğu uğraşı verdik. 60 puanla neredeyse şampiyonluğu kaybettik. Olağan ki de fazlaca değişik bir dönem geçirdik. Dönemin başlarında epey düzgün başlayamadık lakin dönemin ortasından daha sonra yaklaşık 14 tane birincilik aldık. Yani 14 tane birincilik nedir? Türk bayrağımızı ve İstiklal Marşı’mızı dinletmektir. 14 birincilik için epey memnunum lakin alışılmış ki şampiyonluğu kaçırdığımız için hüzünlüyüm. Zira 2021’de dünya şampiyonu olup 2022’de dünya ikincisi olmak alışılmış ki de kimsenin istediği bir şey değil fakat biz dersimize daha epey çalışacağız 2023 için elimizden geleni yapıp, en uygunu için gayret edeceğiz” dedi.

“ÇOK EĞLENCELİ BİR GÜN GEÇİRDİK”

Sezon bittikten daha sonra en çok sevdiği şeyin enduro yapmak olduğunu anlatan Toprak Razgatlıoğlu, şu biçimde dedi:

“Sonunda vakit ayırabildim enduroya ve sağ olsun Burak ağabey konuk etti bizi burada, meskenini açtı bize. Çok eğlenceli bir gün geçirdik. Benim fazlaca sevdiğim ve tabiat da gezdiğim, en sevdiğim sporlardan birisi olağan asfalt kısmından daha sonra. Zira motokrosu aslında fazlaca yapan birisi değilim. Enduroyu da epeyce yapan birisi değilim lakin binerken epeyce zevk aldığım bir motor. Olağanda benim branşım değil bu fakat elimden geldiğince her sporu yapmaya çalışan biriyim ve her sporu yaptıktan daha sonra da o sporun zorluklarını görüyorum. Bugün yine söylüyorum hayli eğlenceli bir gün geçirdik. İnşallah alışılmış ki de daha 1 ay boşluğum var yinedan da bu motora binmeye devam edeceğim. Bir yandan da sakatlanmamaya çalışıyorum. Zira sahiden tehlikeli bir spor. Alışılmış ki biz tedbirlerimizi alıyoruz lakin ben her an gaza gelebilen bir beşerim, kendime bile güvenmiyorum. Telefonumu daima diğerine emanet ediyorum. Lakin doğal ki de fazlaca zevk aldığım bir şey olduğu için de ben memnun olduğum üzere sürmeye çalışıyorum motosikleti. Hoş bir gün geçirdik.”

“SEA TO SKY’DA YARIŞMAK İSTERİM”

Katılmayı düşündüğü yarışlar olduğundan bahseden Razgatlıoğlu, “Bir otomobil yarışı fikrim var daha ileriki bir vakit içinderda. Sea to Sky aklımdan geçiyor doğal ki de. Benim branşım değil lakin elimden geldiğince motosikleti sürmeye çalışıyorum lakin Sea to Sky’ı da düşünüyorum. Bir gün denk gelmezse yarışlarımız, hazırlanıp, hoş bir idman yapıp buraya gelmeyi düşünüyorum. Doğal ki de kuvvetli bir parkur, kuvvetli yarış Sea to Sky. Çok başarılı atletler da yarışıyor” dedi.

(DHA)