Tavuklu Nohut Yemeği

Leila

Global Mod
Global Mod
Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı İçin Gereçler

  • 3,5 su bardağı nohut
  • 1 bütün tavuk ben 1,20 gr tavuk kullandım
  • 5 adet yeşil biber
  • 1 adet iri soğan
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı domates suyu ben yazdan hazırladığım suyu kullandım
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam toz biber
  • İsteğe bağlı pul biber ve sarımsak
Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. 3. 5 su bardağı nohutu yaklaşık 45 dakika 1 litre suda pişirdim.
  2. Tavuğu parçaladım ve 35 dakika 1 litre suda pişirdim.
  3. Nohutlar bir tık dişe kıtır gelecek biçimde pişince suyunu döküp yıkadım.
  4. Soğanları ve yeşil biberi yemeklik doğradım ve tencerede soğanlar ve biberler ölene kadar sıvı yağ ile çevirdim.
  5. Domates salçasını ekledim ve kokusu çıkana kadar kavurdum. ondan sonrasında domates suyunu ekledim.
  6. Nohutları ve tavukları da tencereye aldım.
  7. Tencerede hepsini güzelce çevirdim.
  8. ondan sonrasında 5 bardak tavuk suyu ve 3 bardak su ek edip tencerenin altını kısık ta bırakıp pişirmeye devam ettim.
  9. Ben pişmeye yakın baharatlarını ve tuzunu atıyorum. Ben sarımsak yiyemiyorum ancak seven var ise soğanlar kavurulurken sarımsağı da ek edebilirsiniz.Afiyet olsun.
Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst