Su korkusunu yenmek için başladığı yüzmede, 3’üncü sefer Türkiye şampiyonu oldu

celikci

New member
Edirne’de yaşayan Beyza Işık, 6 yıl evvel sudan korktuğu için başladığı yüzmede 3’ncü defa Türkiye Şampiyonu oldu. Edirne Yüzme Kulübü?nde başladığı yüzmede birinci derecesini, Türkiye Yüzme Federasyonu 12 Yaş Ulusal Gelişim Projesi Ligi 200 metre kelebek tarzında Türkiye Şampiyonu olarak kazanan Beyza Işık, ondan sonrasında 400 metre karışık tarzda 1’nci oldu. En son 2-4 Aralık?ta düzenlenen Türkiye Arena Kısa Kulvar Küçükler Ferdi Yüzme Şampiyonası’nda 200 metre kelebek ve 400 metre karışık tarzlarında birinci olan Işık, 3’ncü defa Türkiye Şampiyonluğu?na ulaştı. Aldığı başarılı derecelerin akabinde Fenerbahçe Küçükler Yüzme Kadrosu’na transfer olan ulusal yüzücü Işık, en büyük hayalinin ise Olimpiyatlar?da madalya almak olduğunu söylemiş oldu.

“HEDEFİM OLİMPİYATLARDA ÜLKEMİ EN YETERLİ BİÇİMDE TEMİSL ETMEK”

Hedefinin ulusal atlet olarak olimpiyatlarda ülkesini temsil etmek olduğunu belirten Işık, “Çok disiplinli bir biçimde çalışıyoruz. Sabah akşam idmanlarımı aksatmadan çalışıyorum. Beslenmemden uyku tertibime, antrenmanlarıma, hepsine hayli dikkat ederek, bu biçimde şampiyonalara epey hoş bir biçimde hazırlanıyorum. Her şampiyonada yeni rakipler çıkabiliyor. Heyecan her yarışta oluyor ancak kıymetli olan bu heyecanı gerilime dönüştürmemek. 200 metre kelebek ve 400 metre karışık tarzlarında Türkiye şampiyonu oldum. Fenerbahçe?ye transfer olmak fazlaca hoş bir his. bu biçimde büyük bir kulübe katılmak nitekim hayli memnunluk verici. Bu kulüp çerçevesinde birinci kere yarışa katıldım ve fazlaca memnunum. Şu anki amacım, ulusal ekipte ülkemi en âlâ biçimde temsil etmek. Olimpiyatlara giderek ülkemi en güzel biçimde temsil etmek istiyorum” dedi.

Küçük yaştan beri Fenerbahçe taraftarı olduğunu ve hayalinde sevdiği kulübe transfer olmak olduğunu söyleyen Işık, “Ben küçüklüğümden beri Fenerbahçe?yi tutuyorum ve hayalim Fenerbahçe?ye transfer olmaktı. Bu kulübe transfer olduğum için de fazlaca memnunum. Birinci evvel ailemle görüştüler, daha sonra bana fikrimi sordular. Ben de aslına bakarsanız küçüklüğümden beri Fenerbahçe?de yüzmek istiyordum. Süreç bu biçimde ilerledi, daha sonra da Fenerbahçe?ye transfer oldum. Şu anda da hayli mutluyum” diye konuştu.

“YÜZMEYE SU ENDİŞEM OLDUĞU İÇİN BAŞLADIM”

Yüzme sporuna su korkusu olduğu için başladığını ve akabinde suyu fazlaca sevdiğini anlatan Işık, “Yüzmeye su endişem olduğu için başladım. 6 yaşındayken ailem kursa yazdırmıştı. Zira sudan nitekim hayli korkuyordum. daha sonra bırakmadım, suyu daha fazlaca sevdim ve buralara kadar geldim. Kaygımı yendim. Aslında dehşetten başlayacak şampiyonluğa diyebiliriz. İnşallah daha da düzgün olurum. Sudan korkuyordum, kendim yüzemiyordum. Yaz tatillerinde daima babama tutunuyordum. Maksadım, ulusal kadro formasıyla olimpiyatlarda ülkemi en âlâ biçimde temsil ederek, bayrağımızı göklere çıkarmak” dedi.

DHA