Staj arayan adam özgeçmişiyle birlikte pizza teslim ediyor: “%100 röportaj alın”

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Gönderi, David'in stajyerlik yapıp yapmayacağını öğrenmek isteyen kullanıcılardan birçok yorum gelmesine yol açtı.

İşe başvurma şekli yıllar içinde büyük ölçüde değişti. Sıradan ön mektupların ve genel özgeçmişlerin olduğu günler geride kaldı. Bazı adaylar sıklıkla benzersiz yetenek ve becerilerini dikkat çeken ve kalıcı bir izlenim bırakan yaratıcı şekillerde sergilerler. Böyle bir olay, bir kutu pizzayla birlikte staj başvurusu alan Antimetal CEO'su Matthew Parkhurst tarafından X'te bildirildi. Adı geçen başvuru sahibinin özgeçmişi kutunun en üstünde yer alıyordu ve bu fırsattan dolayı “aşırı heyecanlıydı”. ABD merkezli girişim, bulut maliyet optimizasyon platformlarının sağlayıcısıdır.

Başvuru sahibi ayrıca Antimetal'de mühendislik stajyeri pozisyonuna başvurmak istediğini açıklayan el yazısıyla yazılmış bir notu da eklemiştir. Notta, pizzanın işe alım ekibinin web sitesini ziyaret etmesi ve çalışmalarına bakması için bir “rüşvet” olduğunu söyledi.

“Antimetal'in hizmet olarak dilimleme şirketi olarak kısa süreli deneyiminden ilham alan bu pizzanın tadını çıkarın lütfen. Ayrıca mühendislik stajyeri pozisyonuna başvuru olarak özgeçmişimin bir kopyasını da getirdim. Adamın ekteki notunda “Bu fırsat için çok heyecanlıyım ve ne gerekiyorsa yapacağım için heyecanlıyım” yazıyor.

Bay Parkhurst bu fikri beğendi ve David'in “%100 röportaj yapacağını” söyledi.

“Bir staj başvurusu daha – ofisimize geldi ve üzerinde özgeçmişinin bulunduğu bir pizza getirdi. Hatta belgelerimizdeki iki bağlantıyı önceden düzeltmek için bir PR bile gönderdim. Antimetal CEO'su X'teki gönderisinde “% 100 röportaj aldım” dedi.

Bir staj başvurusu daha – ofisimize geldi ve üzerinde özgeçmişinin bulunduğu bir pizza getirdi

Hatta daha önce belgelerimizdeki iki bağlantıyı düzeltmek için bir PR bile göndermiştim.

Yüzde 100 röportaj yapacağım pic.twitter.com/4Zf6COhOpj

– Matt (@mprkhrst) 1 Mayıs 2024
Gönderi, David'in stajyerlik yapıp yapmayacağını öğrenmek isteyen kullanıcılardan birçok yorum gelmesine yol açtı. Bay Parkhurst bir kullanıcıya yanıt verirken, “Filtrelemede çabadan daha fazlası var” dedi.

Geçen ay eski ürün pazarlama müdürü Marta Puerto, benzersiz Haber özgeçmişiyle viral oldu. İşten çıkarıldıktan sonra Bayan Puerto, iş piyasasında öne çıkmak için yeni bir yaklaşım denemeye karar verdi. Becerilerini ve deneyimini eğlenceli bir şekilde sergileyen bir Haber özgeçmişi hazırladı.

Video onun altı dil arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yaptığını gösteriyor ve kendisini bir ürün olarak pazarlamak gibi çeşitli becerilerinin altını çiziyordu.

Video sosyal medyada geniş çapta paylaşıldı ve birçok kişi Puerto'nun yaratıcılığını övdü.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın