Şirketin “evden çalışma yasaktır” politikasını yayınlamasının ardından çalışan, Teams'i ve e-postalarını telefonundan siliyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bu nedenle mesai saatleri dışında artık müsait değildir.

Pandemi sürecinde evden çalışmak mutlak bir zorunluluk haline geldi. Artık pandemi geride kaldığı için giderek daha fazla işveren, çalışanlarının ofise dönmesini istiyor. Ancak çalışanlar artık işlerinde ve çalışma ortamlarında esneklik, özgürlük ve güvenlik arayışındalar. Yakın zamanda şirketinin “evden çalışma yok” politikasından memnun olmayan bir çalışan sert bir yanıt verdi.

Bir X kullanıcısı @BladeoftheS, çalışanın şu anda viral olan Reddit gönderisinin ekran görüntüsünü paylaştı. Reddit kullanıcısı gönderide BT alanında çalıştığını ve işinin çoğunu uzaktan yaptığını söyledi. Ancak şirketi artık onun ofiste olmasını istediğinden, çalışan e-postalarını ve Teams'i telefonundan sildi. Sonuç olarak, mesai saatleri dışında artık müsait değildir.

“İşverenim geçenlerde bana, bu hafta başında yaşadığımız kar fırtınası sırasında bile evden çalışmama izin verilmediğini bildirdi. BT'de çalışmama ve her şeyi uzaktan yapmama rağmen ofiste olmamı istiyorlar. Bu yüzden Teams'i ve e-postamı telefonumdan sildim. İşten sonra artık bana ulaşılamıyor. Dün gece patronum acil bir konu için beni aramaya çalıştı ama ulaşamadı. Bugün nedenini sordu ve kendisine söylenenleri açıkladı. Evden çalışmama izin verilmiyor” yazısını okuyor.

İşte yazı:

Bana adil geliyor. pic.twitter.com/Vae9wkhXCM

— BladeoftheSun (@BladeoftheS) 22 Haziran 2024
Gönderi viral hale geldi ve pek çok kişi adamın tepkisinden etkilendi ve bunu “adil ve makul” olarak nitelendirdi. Birçoğu, ofise giderken zamandan ve paradan tasarruf sağladığı için “evden çalışmanın” çoğu çalışan için daha iyi bir seçenek olduğunu da tartıştı.

Bir kullanıcı şunları söyledi: “Evden çalışıyorum, bu harika. Daha üretken ve mutluyum ve günde 2 saatimi, haftada 10 saatimi veya ayda 40 saatimi işe gidip gelmekle harcamak zorunda değilim. Bu kesinlikle akıl almaz bir şey.”

Bir diğeri şöyle dedi: “İyi bir nokta. “Evden çalışmak istediğinizde nasıl yüzlerini buruşturduklarını fark ettiniz mi, ama sonra destek kadrosunda size ihtiyaç duyuluyor ve birdenbire en önemli işi her yerden yapabiliyor musunuz?”

Üçüncüsü şunları söyledi: “Evden çalışmanıza izin verilse bile, patronunuz sizden çalışma saatleri dışında da müsait olmanızı beklememeli (işiniz hayat kurtarmayı gerektirmediği sürece).”

Dördüncüsü şunları ekledi: “Kariyerinizin hangi aşamasında olursanız olun, işten gelen çağrılara cevap vermeyin. Sınırlar önemlidir.” Beşincisi şunları söyledi: “Kötü niyetli bir teslimiyet. Keyifli derecede pasif-agresif.”

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın