Sevdiklerinizle paylaşacağınız dilekler, mesajlar ve selamlar

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Bugün Pazar günü Bhai Dooj kutlanıyor.

Ülkenin farklı yerlerinde Bhau-Beej ve Bhai Phonta olarak da bilinen Bhai Dooj festivali, kardeşler arasındaki bağı kutluyor. Gün aynı zamanda ülke genelindeki birçok eyalette beş günlük Diwali kutlamalarının doruk noktasına da işaret ediyor. Bu yıl festival bugün Pazar günü kutlanıyor. Festivalin adı iki kelimeden oluşuyor: Kardeş anlamına gelen “Bhai” ve yeni aydan sonraki ikinci gün anlamına gelen “Dooj”. Bu kutlu günde kız kardeşler, kardeşlerinin alınlarını tilak (vermilyon) ile, aarti ile süslerler ve sevgi ve şefkatlerinin sembolü olarak bileklerine koruyucu bir iplik bağlarlar.

Günü kutlamak için kardeşlerinizle paylaşabileceğiniz Bhai Dooj dileklerinin bir listesi:

• Bhai Dooj'un kutlu vesilesiyle, bana böylesine sevgi dolu bir kardeş verdiği için Tanrı'ya şükrediyorum.
  • Allah size hayatta mutluluk, huzur, refah ve başarı versin. Her zaman desteğim olduğun için teşekkür ederim.
  • Diğer günler gibi seninle dalga geçmeyeceğim çünkü bu olay tamamen birbirimizle paylaştığımız sevgi ve bağla ilgili. Ortak sırdaştan suç ortağına kadar birbirimizin destek sistemi olarak büyüdük. Mutlu Bhai Dooj!
  • Bazen seninle tartıştığımı, seni azarladığımı, hatta sinirlendirdiğimi biliyorum. Ama güven bana, seni seviyorum, sana saygı duyuyorum ve hayatımdaki varlığına değer veriyorum. Mutlu Bhai Dooj!
  • Bu Bhai Dooj'un hayatınızda başarı ve iyi şanslar getirmesini dilerim sevgili kardeşim. Sonsuza kadar gülümsemen dileğiyle.
  • Bu Bhai Dooj ile size sevgi, bereket ve mutluluk gönderiyorum. Aramızdaki bağ her zaman olduğu gibi güçlü ve kopmaz olsun.
  • Bhai Dooj'un bu özel gününde, birlikte oynadığımız, birlikte savaştığımız ve birlikte öğrendiğimiz çocukluğumuzun anlarını yaşayalım. Sadece birbirimizi değil, aramızdaki özel bağı da koruyacağımıza yemin edelim. Mutlu Bhai Dooj!
  • Aptalca tartışmalarla, çılgınlıkla ve bir o kadar da sevgiyle dolu bir bağı paylaşmamız çok güzel. Her zaman harika bir arkadaş oldun. Mutlu Bhai Dooj.
  • Bhai Dooj vesilesiyle, Tanrı'nın size mutluluk ve başarı vermesini ve aramızdaki bağın her zaman birbirimize karşı sevgi ve saygıyla dolu olmasını diliyorum.
  • Attığınız her adımda sonsuz mutluluk, sağlık ve başarı diliyorum. Bu Bhai Dooj'un size bolca kahkaha, refah ve mutlu anlar getirmesini dilerim!
  • Bu Bhai Dooj sevgi bağını güçlendirsin ve sana bereket, huzur ve mutluluk getirsin kardeşim. Bağımız güçlensin ve iyi günde de kötü günde de birbirimizin yanında olalım!
Dikkat çeken nokta ise Bhai Dooj ile ilgili ritüellerin Hindistan'ın farklı bölgelerine göre farklılık göstermesi ve festivale farklı tatlar katmasıdır. Bazı yerlerde kız kardeşler kardeşlerine özel yemek hazırlarken, bazı yerlerde ise aileler bayram toplantıları için bir araya geliyor. Hediye alışverişi, tatlılar ve tören tilakları kardeşler arasındaki duygusal bağı güçlendirir.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın