Sebzeli Kabak Mücveri

Leila

Global Mod
Global Mod
Sebzeli Kabak Mücveri Tanımı İçin Materyaller

  • ️2 adet kabak
  • ️1 adet havuç
  • ️1 adet patates
  • ️1 adet soğan
  • ️2 adet yumurta
  • ️1 çay kaşığı kabartma tozu
  • ️1 tatlı kaşığı tuzu
  • ️1 çay kaşığı biber
  • ️1 tatlı kaşığı kırmızı biber tozu
  • ️Biraz maydanoz ve dereotu
  • ️2 taze soğan
  • ️6 yemek kaşığı un (kovana nazaran değişebilir)
Sebzeli Kabak Mücveri Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tüm taze materyalleri bir kaseye koyun ve rendeleyin.
  2. Rendeledikten daha sonra sebzelerin suyunu elle sıkın, yumurtaları öteki bir kaseye koyun.
  3. Kabartma tozu, tuz, karabiber, kırmızı biber tozu, maydanoz ve dereotu ekleyip düzgünce karıştırın. Artık karışımı rendelenmiş zerzevat tabağına ekleyin.
  4. 6 yemek kaşığı un ekleyin ve karıştırın.
  5. Bir tencereye yaklaşık 5 yemek kaşığı sıvı yağ dökün ve mücverleri bir kaşık sayesinde tavaya koyun. Düşük düzeyde tavada kızartın.
Sebzeli Kabak Mücveri Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst