Satranç dahisi R Praggnanandhaa, İngilizce sınavından “Şah Mat Anını” paylaşıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Satranç dahisi R Praggnanandhaa

Ülkenin en genç büyükustalarından biri olan satranç dehası R Praggnanandhaa, 12. sınıf İngilizce sınavına girerken diğer öğrencilere göre haksız bir avantaj elde etti. Geçen yıl Hindistan’da düzenlenen 44. Satranç Olimpiyatı ile ilgili bir soruyla gazeteden bir fotoğraf paylaştı. 17 yaşındaki çocuk, Olimpiyatların kazananlarından biri olduğu için kendisine sorulmasından çok memnun oldu.

Soruda, öğrencilerden Chennai, Mamallapuram’daki 44. Satranç Olimpiyatının nasıl yapıldığını yurtdışında okuyan bir arkadaşına bir mektupla anlatmaları istendi. “Bugün 12. sınavıma, İngilizce sınavına girdim… ve bu soruyu gördüğüme sevindim!”, anketin bir resmiyle birlikte tweet attı.

Gönderi paylaşıldığı andan itibaren beş binin üzerinde görüntülenme ve 80 bin beğeni aldı.

Bugün 12. sınavıma girdim, bir İngilizce ödevi… ve bu sorunun geldiğine sevindim!
😁
pic.twitter.com/gdVxlvuCpQ

— Praggnanandhaa (@rpragchess) 20 Haziran 2023
Bir kullanıcı, “Şah mat anı yaşadın!” dedi.

“Ne bir an! bizi gururlandırdın Kucak dolusu sevgiler ve dilekler,” dedi bir başkası.

Üçüncü bir kullanıcı ekledi, “Çok havalı, bu da kısmen bir otobiyografi.”

Bir kullanıcı, “Diğer öğrencilere haksızlık” dedi.

“Kim senden daha iyi cevap verebilirdi” diye ekledi bir kişi.

Başka bir kişi, “Bunu yazmak için fazladan kaç sayfa istediniz?”

Başka bir netizen “Esnek seviye 100/100” dedi.

17 yaşındaki dünya şampiyonu Magnus Carlsen’i 2022’de sadece altı ayda üç kez mağlup etti. Yakın zamanda Meltwater Chess Şampiyonlar Turu finallerinde Polonyalı GM Jan-Krzysztof Duda’yı yenerek en iyi maçını oynadı. Nihai hedefinin bu sporda dünyada bir numara olmak olduğunu söyledi.

PTI’ye verdiği bir röportajda “Evet, nihai hayalim ve hedefim dünyanın bir numarası ve dünya satranç şampiyonu olmak ve bunun önümüzdeki üç ila dört yıl içinde başarılabileceğini düşünüyorum” dedi.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın