Ramiz Raja, Ziya-ül-Hak yönetimindeki şok edici 'tarihi' anı ortaya koyuyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Ramiz bunu hayatında tarihi bir an olarak nitelendirdi.


Ramiz Raja'nın Pakistan kriketinde çeşitli rollerde önemli bir etkisi oldu. Bir kriket oyuncusu olarak 1980'lerde ve 1990'larda Pakistan'ı temsil etti ve sağ elini kullanan vuruşuyla tanınıyordu. Ayrıca 1992 Kriket Dünya Kupası'nı kazanan takımın bir parçasıydı.

Oyunculuk kariyerinin ardından Raja, anlayışlı analizi ve ilgi çekici tarzıyla saygı duyulan tanınmış bir kriket yorumcusu oldu. Ayrıca kriket hakkında konuştuğu ve hayranlarla etkileşimde bulunduğu 'Ramiz Konuşuyor' adlı bir YouTube kanalı kurdu. Raja ayrıca 2021'den 2022'ye kadar Pakistan Kriket Kurulu'nun (PCB) Başkanı olarak görev yaptı.

Kendi kanalı ve diğer birçok Haber aracılığıyla düzenli olarak dijital Haber platformlarında yer alıyor. Ramiz geçtiğimiz günlerde bir podcast'te yaşadığı bir olayı anlattı ve bunu hayatında tarihi bir an olarak nitelendirdi. Pakistan'daki askeri yönetim dönemine kısa bir bakış sunan bu içerik viral oldu.

Videoyu buradan izleyin:


Videoda Ramiz Raja, eski Pakistan cumhurbaşkanı ve askeri yönetici Zia ul Haq'ın Pakistan'da sıkıyönetim ilan ettiği dönemde yaşanan bir olayı anlatıyor. Gujranwala'da dört günlük birinci sınıf bir kriket maçı oynuyordu. Stadyum ilk başta boştu ama bir anda 10.000 kişi akın etti. Korkuyla, bazı polis memurları da geldi ve bir yetkili ondan küçük kapıları sahadan kaldırmasını istedi. Raja bunun neden olduğunu sorduğunda kendisine ceza olarak birinin kırbaçlanacağı söylendi.

Ramiz, “Daha sonra bir mahkum getirildi ve bir adam Haris Rauf gibi koşup mahkuma vurdu. Daha sonra mahkum bir kahramanmış gibi kalabalığa el salladı.” dedi.

Hemen ardından herkes stadı terk etti ve maç devam etti. Ramiz bu olayı hayatında “tarihi” bir an olarak nitelendirdi.

Daha fazla güncel haber için buraya tıklayın
 
Üst