Popüler podcast yayıncısı Prakhar Gupta, IndiGo'yu erken uçuş nedeniyle eleştirdi, havayolu tepki gösterdi

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Popüler podcast yayıncısı Prakhar Gupta kısa süre önce X'in Airline IndiGo'nun ileri uçuşu yönetmesi konusundaki hayal kırıklığını dile getirdi. Bir dizi gönderide Bay Gupta, havayolunun uçuşunu planlanan saatten sadece 2,5 saat önce, 15 dakika ileri aldığını iddia etti. Değişiklikle ilgili bir e-posta almadığını, yalnızca sabahın erken saatlerinde “kötü” bir kısa mesaj aldığını söyledi. “Nasıl bir uçuş saatini değiştirip buna hazırlanıyorsunuz, uçuştan 2,5 saat önce sabah 4'te, zamanında gelmemi bekliyorsunuz ve sonra YENİ SAAT'e 5 dakika geç geldiğimde bunu yapmıyorsunuz.” Gönderisinde “Bagajımı kontrol edip yeni bir uçuş için ödeme yapacak mıyım?” diye yazdı.

“Bir e-posta almadım ve bu sabah saat 4'te uçuş saatimin 645'ten 630'a çıktığını ve check-in kontuarlarınızı 6:30'da kapatacağınızı söyleyen kötü bir kısa mesaj aldım.” diye devam etti Bay Gupta.

Canım @IndiGo6E

Sabah 4'te uçuştan 2,5 saat önce, zamanında varmamı beklerken, YENİ SAAT'te 5 dakika geç geldiğimde, uçuş saatini nasıl değiştirip buna nasıl hazırlanırsınız, benimkini kabul etmeme izin vermezsiniz. bagajını al ve yeni bir uçuşun parasını bana ödet?…

– Prakhar Gupta (@prvkhvr) 23 Ocak 2025
Sonraki gönderide Bay Gupta, yer personelinin kendisine çok kaba davrandığını ve sorunu çözmek için onu bir gişeden diğerine geçmeye zorladığını iddia etti. “Personel bana ve yolcu arkadaşıma kaba davrandı ve bizi biz çekim yapmadığımız halde çekim yapmakla suçladı çünkü ben onlara kibarca aynı soruyu sordum: Uçuş saatini uçuştan iki saat önce nasıl değiştirip benden ekstra ücret alabilirler?” devam etti.

Ayrıca personelin profesyonel olmayan davranışlarını da eleştirdi ve onları “hoparlörden birbirlerine çok hoş olmayan özel sesli mesajlar çalarken ve sorunumuzu 'çözerken' küfürlere kıkırdarken” yakaladığını söyledi.

Bay Gupta ayrıca havayolunun kendisinden yeni uçuş için bilet başına 3.000 Rupi ücret aldığını açıkladı. “Ve emrin ifadesi şüpheli; bayan kelimenin tam anlamıyla 'Efendim, bu değişikliğin gerçek ücreti 40.000 Rs'dir (orijinal bilet 15'ten fazla değil), ancak sizden yalnızca kişi başı 3.000 Rupilik bir minimum fiyat talep edeceğim. müşteri.” “Yüzde 90 indirim mi? Ben sormadan,” diye yazdı.

“Herkes sizden en yakın tezgaha gitmenizi istiyor ve öfkenizi ve gerçek hayal kırıklığınızı gidermeye çalışıyor. Zamanımı boşa harcıyorsunuz, daha fazla paramı alıyorsunuz ama kimse sorumluluk almaya cesaret edemiyor” diye sözlerini tamamladı Bay Gupta.

Ayrıca okuyun | Paytm CEO'su Vijay Shekhar Sharma, Apple'ın iPhone 16'daki kamerasının 'kötü' şekilde kırıldığını söyledi: 'Ciddi olarak şunu düşünüyorum…'

Gönderiye yanıt olarak havayolu şunları söyledi: “Şu anda konuyu inceliyoruz ve sorunu çözmek için yakında sizinle iletişime geçeceğiz.”

Bay Gupta, şu anda bu konuyu araştırıyoruz ve konuyu çözmek için yakında sizinle iletişime geçeceğiz. ~Navigatör

– IndiGo (@IndiGo6E) 23 Ocak 2025
Bu arada kullanıcılar da yorum bölümünde havayoluyla benzer deneyimlerini paylaştı.

“Aynı şey geçen hafta Haydarabad'dan Udaipur'a giderken programımızı da altüst etti. Sabahın erken saatlerinde yapılan uçuşlarda dakikayı optimize etme eğilimi vardır ve bu nedenle 10 dakikalık bir teslim süresi bile tamamen kabul edilemez. En iyi kısım? Uçuş gerçekleşti.” Bir kullanıcı, “Zaten bir saatten fazla bir gecikme oldu ve bu ancak biz kapıya ulaştıktan sonra duyuruldu” diye yazdı.

“Bize de öyle oldu! Uçuşu öne aldılar ve bize bilgi vermediler; SMS, WhatsApp veya e-posta yok. Daha sonra bagajımızı teslim etmemekle tehdit ettiler” diye paylaştı bir başkası.

“Bu kesinlikle çok saçma ve son derece sinir bozucu. Bu sadece profesyonellikten uzak bir davranış değil, aynı zamanda @IndiGo6E müşterilerinizin zaman ve programlarına da bariz bir şekilde aldırış etmemek. Bu affedilemez. Bu düzeydeki beceriksizlikle ilgili bir şeyler yapılması gerekiyor” yorumunu yaptı üçüncü bir kullanıcı.