Pirpirim Aşı Yemeği Ninelerimizin Yöresel

Leila

Global Mod
Global Mod
Pirpirim Aşı Yemeği Ninelerimizin Yöresel Tanımı İçin Gereçler

  • 1 büyük demet pirpirim (semizotu) (yaprak ve ince kolları ayıklanacak)
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • Yarım su bardağı bulgur
  • 3 adet soğan
  • Domates çili
  • 3 adet al biber
  • 9 diş sarımsak
  • 1.5-2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 su bardağı lolaz (Börülce)
  • 1 su bardağı patlıcan başı (Kurumuş)
  • Tuz ve karabiber ve toz biber
  • Sıvı yağ
Pirpirim Aşı Yemeği Ninelerimizin Yöresel Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle soğanlar küçük piyazlık doğranır kazanda pişirilir ve acı suyu dökülür.
  2. daha sonra kazana yeşil mercimek temalır yavaşça pişirilir.
  3. Pisince içine pişen soğan eklenip pişmeye devam edilir yeterlice pişince mercimek içine pirpirim yıkanır temizlenir doğranır ve eklenir.
  4. Pişmiş nohut ve lolazi da eklenir patlıcan başı eklenir ve salçası katılır.
  5. İçine bulguru atılır ve suyu az ise su eklenir karabiber eklenir doğranmış sarımsak eklenir ve limon tuzu atılır ve kaynamaya bırakılır.
  6. En son pişince yüzüne yağda biber yakılıp dökülür.
Pirpirim Aşı Yemeği Ninelerimizin Yöresel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst