Pazı Sarması

Leila

Global Mod
Global Mod
Pazı Sarması Tanımı İçin Materyaller

  • 1 bağ pazı
  • Yarım soğan
  • Çeyrek çay bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı kadar pirinç
  • 1 yemek kaşığı salça yarı yarıya biber de koyabilirsiniz
  • Yarım bulyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
Pazı Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Kimi pazıların ortasında ki damarın iki yanından kesip çıkarın hepsini bu türlü yapın. Yeterlice yıkayıp tencereye koyun. Üzerine sıcak su ek edin 5 dakika kadar kaynatın. Çok tutmayın sararken elinizde yırtılıp parçalanır. Soğuk suya alıp şoklayın.
  2. Farklı bir tencereye sıvı yağ ve soğanı koyup kavurun. İçine salça ekleyin, kavurun. Üzerine yıkanmış süzülmüş pirinci ek edin. Tuzunu, bulyonu ve baharatlarını ekleyip kaynamış olan suyu döküp uygunca karıştırın. Pişirmeye bırakın.
  3. Pişince pazı yaprakları fazlaca büyükse yatay olarak ortadan kesip iki adet yaprak elde edebilirsiniz.
  4. Sarma sarar üzere hepsini sarın tencereye dizin üzerine fazlaca az tuz ve pul biber ekleyip salçalı sos yapın hayli da sıvı yağ koyun pişirmeye bırakın. Orta ara denetim edin suyu az gelirse eklersiniz afiyetle yiyebilirsiniz ????.
Pazı Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst