Patrick Vieira: Kalbim Fransa’dan yana

celikci

New member
İngiltere Premier Lig gruplarından Crystal Palace, Dünya Kupasına verilen ortada çalışmalarını Antalya’da sürdürüyor. Crystal Palace Teknik Yöneticisi Patrick Vieira ile futbolculardan Luka Milivojevic, konakladıkları otelde basın toplantısı düzenledi.

”KALBİM FRANSADAN YANA”

Dünya Kupası’nda Fransa’nın çeşit atlamasını istediğini söyleyen Patrick Vieira, ”Ama bu da kolay olmayacak. Zira İngiltere futbolunu da takımını de yakında tanıyorum, orada çalıştım. Fransa fazlaca kuvvetli bir rakiple karşılaşacak. Kadro olarak kişisel ve kolektif manada hayli büyük yeteneklere sahipler. O yüzden onlar da tıp atlayan taraf olabilirler. Ortada bir maç diye düşünüyorum, kalbim Fransa’dan yana lakin kolay bir maç olmayacak.” diye konuştu.

”KATAR’DAN NEGATİF BİR DURUM İLETİLMEDİ”

Katar’da düzenlenen Dünya Kupası hakkında görüşleri sorulan Patrick Vieira, ‘Sezon ortasında olması bizim için de yeni bir durum. İnsanoğlu, her vakit yeniliklere alışma süreci kimi vakit uzun sürebiliyor ve zorluklar yaşayabiliyor. Bizim de alışmamız tahminen güç olacak lakin öncelikli gayemiz kadrosu ortaya girmedilk evvelki fizikî düzeyde ve performansta tutmak. Bu ortayı bunun için kıymetlendirmek istiyoruz. Grubu fizikî olarak tıpkı düzeyde tutmak istiyorum. Yapabiliyorsak daha da ileriye götürmek olarak değerlendirebilirim. Ben maalesef gidemedim Katar’a Fransa Ulusal Ekibi ile fakat biroldukca arkadaşım gitti. Şu anada tertip uygun geçiyor diyebilirim. Her şey olumlu, negatif bir durum iletilmedi.” tabirlerini kullandı.

TAKIMDA SAVAŞAN BİRÇOK OYUNCU VE KALİTELİ AYAKLARIMIZ VAR

Patrick Vieira, amacının oyuncu kümesinden azamî yararlanmak olduğunu tabir ederek, ”Her oyuncumdan ne kadar fazla yararlanabilirim, bu da gelecekte bize katkı sunacaktır. Ekipte savaşan birfazlaca oyuncu ve kaliteli ayaklarımız var. Her maç göstereceğimiz performansla alakalı, bu da oyuncu kümesinin ne kadar hazır kaldığına yahut ne kadar geliştirebilmesine bağlı bir husus. Tutkulu bir kulübüz biroldukça, mecradan dayanak alıyoruz ve karşılık vermek istiyoruz. Şu anki birinci maksadımız ay sonunda oynayacağımız Fulham maçı. Hazır çıkmak istiyoruz ve daha sonrasında alacağımız istikrarla tahminen maksadımıza ulaşabiliriz.” dedi.

ARSENALİN ŞAMPİYONLUK İÇİN BAHTI VAR ANCAK BU UZUN BİR YOL

Arsenal hakkında da konuşan Patrick Vieira, ”İlk 14 maça bakacak olursak istikrarlı ve uygun oynayan bir kadrodan bahsedebiliriz Arsenal için. Alışılmış ki talihleri var lakin uzun bir yol şampiyonluk. Önümüzdeki maçlarda gösterecekleri performansa bağlı diye düşünüyorum.” dedi.

TRABZONSPOR ÇOK TUTKULU VE AŞK DOLU TARAFTARLARA SAHİP

Hazırlık maçında karşılaşacakları Trabzonspor ile ilgili de konuşan Vieira, ”Herkes biliyor ki Trabzonspor fazlaca tutkulu ve aşk dolu taraftarlara sahip ve bu gücünü her maçta alana yansıtmaya çalışan bir rakip. Hazırlık maçı olsun lig maçı olsun her maça bu konsantreyle çıkıyor. O yüzden ligde güzel giden bir rakiple karşılaşacağımız için memnunuz.” dedi.

LUKA MILIVOJEVIC: KENDİMİZİ TEST ETMEK İÇİN YETERLİ BİR TALİH YARATTIK

Crystal Palace forması giyen Luka Milivojevic ise, ”Harika bir ortam var, kamp için her şeye sahibiz. Her şey kusursuz düzeyde. Kendimize uygun bakıp birinci maça olabildiğince düzgün çıkmak istiyoruz. Kendimizi test etmek için yeterli bir talih yarattık.” formunda konuştu.

KENDİMİZİ SINAYACAĞIZ

Luka Milivojevic, Trabzonspor hakkında ise şunları lisana getirdi:

”Daha evvel Türk ekiplerine karşı gayret ettim. Birkaç sene evvel Trabzonspor’u takip ediyordum, izlediğim maçları oldu. Bu sene Şampiyonlar Ligi’ne gitmek için yola çıkan ve daha sonrasında Avrupa Ligi’ne devam eden bir rakip. Ben şahsen Kızılyıldız taraftarı olduğum için onların oynadığı maçı izleme talihim oldu. Her iki maçta da kendilerini takip edebildim. Düzgün bir grup lakin şöyleki bir şey var; onlarla sıkı bir maç olacak, daha sonrasında İtalyan bir kadroyla oynamak bizim için pek değerli. Geliştirmek istediğimiz biroldukca strateji ve sistem var. Bunları puan kaybetmeden deneyip test edeceğimiz maçlar olması fazlaca değerli. Bu hususta kendimizi sınayacağız.”

DHA