Para badminton dünya ikincisi Halime Yıldız: Paris Olimpiyatları’nda altın madalya kazanmak istiyorum

celikci

New member
Tokyo’da 1-6 Kasım 2022 tarihinde düzenlenen dünya şampiyonası SL-3 bayanlar kategorisinde dünya ikincisi olan Para Badminton Ulusal Ekip oyuncusu Halime Yıldız, Aksaray’a döndü. Aksaray Spor Vilayet Müdürlüğü’nde spor uzmanı olarak bakılırsav alan Halime Yıldız, ”Şampiyonaya SL-3 bayanlar kategorisinde tek bayanlar ile çift bayanlar kategorilerinde katıldım. Tek bayanlarda birinci maçımda Brezilya ile karşılaşıp kazandım. Avusturyalı sporcuyu yendim. Hindistanlı sporcuyu da yenerek finale kaldım. Ukraynalı sportmen Oksana ile finalde 3’üncü sette uzatmalarda maçı kaybettim ve karşılaşmada dünya 2’ncisi oldum. Birinci üç maçta epeyce keyifli geçti. Final maçında önemli derecede fazlaca heyecan yaptım. Zira dünya şampiyonasında 1’inci çıkma bahtınız var. Bunu düşünüyorsunuz. İstiklal Marşını okutup kürsüye çıkmayı düşünüyorken biraz kendimi kasmışım. Ondan kaynaklı 2’nci oldum. İkincilik kürsüsünde de İstiklal Marşımızı dalgalandırmak epey güzeldi” diye konuştu.

“PARİS OLİMPİYATLARI’NDA ÜLKEMİZE ALTIN MADALYA GETİRECEĞİM”

Halime Yıldız, “2019 yılında İsviçre’de dünya şampiyonluğunda 3’üncü oldum. 2022 Tokyo’da 2’nci oldum. Bu da benim kademeli olarak yükseldiğimi ve emin adımlarla ilerlediğimi gösteriyor. Aksaray’da çalıştığım arkadaşlarımın ile hocalarım yardımıyla üstene koyarak tepeye yanlışsız çıkıyoruz. 2024 yılında Paris Olimpiyatları’nda maksadımız ise ülkemize altın madalya kazandırmak. Şampiyonadan gelir gelmez 2 gün ortayla tekrar idmanlara başladık. Ağır bir tempoyla çalışıyoruz” formunda konuştu.

HAVVA ALTINDAĞ: SON SETİ VEREREK DÜNYA İKİNCİSİ OLDUK

Halime Yıldız’ın antrenörü Havva Altındağ ise “Tokyo’da maçlarına başarılı başladı ve başarılı bitirdi. Final maçında ise Ukraynalı atletle karşılaştı. Maçta hoş sayılar aldı, ancak son sette artık heyecandan olsun seti vererek dünya ikincisi oldu. Bu da bizim için uygun bir amaçtı ve bunu bekliyorduk. Bundan daha sonraki süreçte ise 2024 Paris Olimpiyatları var ve burada yarıştığı atletlerle orada tekrar karşılaşacak. Bu derecesi olimpiyatlarda nerede olabileceğimizi ve ülkemize altın madalya getirebileceğimizi gösterdi” diye konuştu.

DHA