Orman yetkilisi kaplanın plastik poşeti incelerken çekilmiş Habersunu paylaşarak endişesini dile getiriyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Video, Hindistan Orman Hizmetleri görevlisi Susanta Nanda tarafından paylaşıldı.


Okyanusun derinliklerinden dağların tepelerine kadar, insanlar gezegeni küçük plastik parçalarıyla doldurdu. Plastik parçacıklar, dünyanın en uzak ve görünüşte bozulmamış bölgelerine, hatta ormanlara bile sızdı. Bu nedenle vahşi hayvanlar genellikle sağlıklarını tehlikeye atan atılmış plastiği çiğnerler. Benzer bir Haber şimdi Twitter’da ortaya çıktı ve bir kaplanın bir turist tarafından geride bırakılmış gibi görünen bir plastik poşeti kokladığını ve incelediğini gösteriyor.

Hindistan Orman Hizmetleri yetkilisi Susanta Nanda Haberyu paylaştı ve şöyle yazdı: “Kaplan sığınaklarını koruyun.” Plastikler, toplam coğrafi alanımızın %2,25’inden daha azını temsil eden, en beklenmedik alanlarda yırtıcı hayvan besin zincirinin en başında yer alıyor. Sorumlu olmak.”

Videoyu buradan izleyin:

Kaplan rezervlerini kurtar. Plastikler, toplam coğrafi alanımızın %2,25’inden daha azını oluşturan en beklenmedik alanlarda, yırtıcı hayvan besin zincirinin zirvesine giriyor. Sorumlu olmak pic.twitter.com/MpSUcwr3x2

— Susanta Nanda (@susantananda3) 10 Haziran 2023
Diğer netizenler de durumu “endişe verici” olarak nitelendirirken, bazıları çözüm önerdi.

Bir kullanıcı, “Bu çekim ve gönderi için teşekkür ederim.” Bu gerçekten çok endişe verici. Bir keresinde bir milli parkta yerde açık tek kullanımlık bir şırınga buldum. Safari sonrası şikayet ile müdürün odasına götürdüm. Resim hala bir yerlerde duruyor. Daha sıkı denetim olabilir mi?”

Bir başkası şu yorumu yaptı: “Aklıma gelen tek çözüm, bu tür korunan alanların yakınında plastiğe izin verilmediğinde, turistlerin ve yoldan geçenlerin sıkı bir şekilde tetikte olması ve kontrol edilmesi.” “Aksi takdirde, onu insanlara bırakmak işe yaramaz.”

Üçüncüsü, “Efendim, tek kullanımlık plastik KESİNLİKLE YASAKLANMALIDIR. Her yerde sorunun temel nedeni budur.”

Dördüncüsü ekledi: “Plastik poşetler vahşi yaşam için çok tehlikelidir.” “Turistler bu konuda katı bir disiplin uygulamalıdır.”

Bir süre önce başka bir IAS yetkilisi, bir filin plastik poşeti yediğini gösteren bir Haber paylaştı. Supriya Sahu Haberyu paylaşırken, “İnsanlar tek kullanımlık plastiğin kölesi haline geldiğinde bedelini vahşi hayvanlar ödüyor. Bu, ölçüsüz bir trajedi.”

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst