Orman yetkilisi, kamerayla çekilen nadir İran leopar ailesinin Habersunu paylaşıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
İran leoparı şu anda nesli tükenmekte olan bir türdür.


Yaban hayatı hakkında düzenli olarak ilginç gerçekleri ve Haberları paylaşan Hindistan Orman Hizmetleri (IFS) memuru Parveen Kaswan, bir İran leopar ailesinin inanılmaz görüntülerini paylaşmak için X’e gitti. Görüntüler, Türkmenistanlı doğa koruma uzmanı Naryn T. Rosen tarafından kurulan bir tuzak kamerası tarafından çekildi.

Özellikle leoparın en büyük alt türü olan İran leoparı, günümüzde nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan bir türdür. Gezegende binden az yetişkin var.

“Bir İran leoparı ailesi kamera tuzağının önünde kendilerine bir yuva kurmaya karar verdiğinde. Göreceğiniz en iyisi. Videonun başlığı ise “@NarynTR’ye onun hakkında farkındalık yarattığı için teşekkürler” oldu.

Videoyu buradan izleyin:

İran leoparı ailesi tuzak kamerasının önünde yuva aramaya karar verdiğinde. Göreceğiniz en iyisi. tanıma @NarynTR bu konuda farkındalık yaratmak. pic.twitter.com/5hp8R4Whh1

— Parveen Kaswan, IFS (@ParveenKaswan) 14 Ekim 2023
Nadir görülen görüntülerde dört kişilik bir İran leopar ailesinin birlikte dinlenip vakit geçirdiği görülüyor. Videoda ayrıca leopar yavrularının sevimli sesleri de yer alıyor. İnternet kullanıcıları güzel Haber karşısında hayrete düştüler ve çok sayıda yorum bıraktılar.

Bir kullanıcı şunu yazdı: “Vay canına! Bu kesinlikle inanılmaz. Bir diğeri şu yorumu yaptı: “Uzun zamandır gördüğüm en iyi şey.” Her yerde ve herkesten anneler. & Lütfen onun bilgeliğini unutma. Asla ihtiyaç duyduklarından fazlası değildir. Teşekkürler.”

Üçüncüsü şunları söyledi: “Yakalanan her saniyeyi izlerdim!” “Bu çocuklar bazı yüksek notalar çıkardılar.” Dördüncüsü şöyle yazdı: “Çok güzel.” Tekrar tekrar izlemeye devam edin.” Beşincisi şunu ekledi: “Fazla sevimlilik.”

Yabani hayatı koruma çabalarında tuzak kameralarının rolünü anlatan Bay Kawan şöyle konuştu: “Bu tür kamera tuzak dokümantasyonu türlerin daha iyi anlaşılmasına ve izlenmesine yardımcı oluyor.” Kendi envanterimizde buna benzer düzinelerce dokümantasyon var. Örneğin aşağıdaki Hint leoparı telsiz tasması takıyordu. Bu, hareket vb. açısından izlenir ve bir kamera kapanı tarafından yakalanır. “Koruma için Teknolojiyi Kullanmak.”

WWF’ye göre kamera tuzağı, hayvanlar gibi hareketli nesneleri algılayabilen, kızılötesi bir sensöre bağlı bir dijital kameradır. Yaban hayatı ve habitatları, türlerin konumu, popülasyon büyüklüğü ve türlerin etkileşim şekli hakkında önemli veriler elde edilmesi amaçlanıyor.

Bir hayvan sensörün yanından geçtiğinde kamera tetiklenir ve daha sonra geri çağırmak üzere bir görüntü veya Haber hafıza kartına kaydedilir.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst