Nohutlu Buğdaylı Pazı Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
Not EkleTarifi Yazdır
- 2 bağ pazı
- 1 orta uzunluk soğan
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 (yarım) su bardağı haşlanmış buğday
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi (İsteğe bağlı)
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye aldığımız tereyağı ve zeytinyağında yemeklik doğranan soğan kavrulur.
- sonrasındasında salça, tuz ve karabiber eklenir.
- Yıkayıp doğradığımız pazı ek edildikten daha sonra 3-4 dakika kavrulur.
- En son bir gece öncesinde suda bekletip başka kaplarda yumuşayana kadar pişirdiğimiz nohut ve buğday eklenir, karıştırılır.
- Kısık ateşte pişmeye bırakılır. (ben yemeğe su eği yapmadım, gerekirse eklenebilir. )
- Pişen, dinlenen yemek nar ekşisi gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun.