Nadir görülen bir olayda birlikte yüzen 4 katil balina görüntülendi.

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Katil balinalara orka da denir

Nadir görülen bir olayda, Pazar günü Massachusetts kıyılarında dört katil balina birlikte yüzerken görüldü. New York Postası bildirildi. Eşsiz manzara, araştırma ekibi 13 Haziran’da küçük adanın 40 mil güneyinde hava fotoğrafları çektiğinde New England Akvaryumu’ndaki bilim adamları tarafından yakalandı.

Görüntü, akvaryumun Twitter hesabında “Eşsiz Bir Havadan Görünüm: DÖRT #Katil Balina Birlikte Yüzüyor!” başlığıyla paylaşıldı. Bilim adamlarımıza göre, dört tane bırakın, New England sularında bile katil balina görmek alışılmadık bir şey!”

Buradaki resme bakın:

Havadan eşsiz bir manzara: DÖRT #Katil balinalar birlikte yüzün!

Akvaryum bilim adamları geçen Pazar dört tane keşfetti #orcas birde #havadan anket Nantucket’ın 40 mil güneyinde. Bilim adamlarımıza göre, bırakın dört taneyi, New England sularında bile katil balina görmek alışılmadık bir şey! pic.twitter.com/BB7ndov5Up

— New England Akvaryumu (@NEAQ) 13 Haziran 2023
Katil balinalar olarak da bilinen katil balina sürüsü, ilk olarak araştırma bilimcisi yardımcısı Katherine McKenna tarafından tespit edildi.

“İlk başta uçağın önünde sadece iki su sıçraması görebildim. Bölgeyi dolaşırken, ne olduklarını anlayamayacak kadar hızlı iki balina belirdi. McKenna yaptığı açıklamada, üçüncü yüzeyde güzel bir görünüm elde ettik ve uçağın önündeki belirgin renklenmeyi görebildik “Büyük sırt yüzgeçleri yüzeyi kırdı” dedi.

Bilim adamları, grubun yetişkin bir erkek, yetişkin bir kadın ve iki gençten oluştuğunu doğruladı. Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi’ne göre, katil balinalar okyanusun en büyük avcılarıdır.

Görüntüye tepki gösteren bir kullanıcı, “Vay canına.” “Yaz aylarında doğu kıyısında orkaları çok sık görmüyoruz.” Bir başkası, “Artan deniz memelisi araştırmalarından çıkan harika verileri görmeyi seviyorum” yorumunu yaptı. çabalar ortaya çıkıyor!”

Bir üçüncüsü, “Beni denize götür lütfen, bunları görmek istiyorum” yazdı.

Akvaryumun Anderson Cabot Okyanus Yaşamı Merkezi’nin hava araştırma ekibine liderlik eden yardımcı araştırma bilimcisi Orla O’Brien, “Onları formasyon içinde yüzerken görmek gerçek dışıydı” dedi.

“Katil balinaları görmek bizim için çok özel çünkü bu, deniz biyoloğu olmak isteyen çocukluk yanımızı açığa çıkarıyor.” olmak. “Old Thom” olarak bilinen Kuzey Atlantik sularında düzenli olarak görülen bilinen tek bir katil balina vardır.

Ekip ayrıca okyanus üzerinde yaptığı yedi saatlik uçuş sırasında yaklaşık 150 balina ve yunus tespit etti.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın