Musk'ın Tesla çalışanlarını ofise dönmeye çağıran eski e-postaları viral oluyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Elon Musk'un Tesla çalışanlarına “uzaktan çalışmanın artık kabul edilemez” olduğunu söyleyen eski e-postaları internette yeniden ortaya çıktı. Venture Fund Hanover CEO'su Chris Hladczuk tarafından paylaşılan e-postalar, milyarderin 2022'de kıdemli Tesla çalışanlarına gönderdiği iki mektubu içeriyordu. “Uzaktan Çalışma Artık Kabul Edilemez” ve “Çok Açık Olmak İçin” başlıklı e-postalar, çalışanları haftada en az 40 saat ofiste çalışmaya başlamaya veya şirketten “ayrılmaya” çağırdı. Mektuplardan biri “Bu, fabrika işçilerinden beklediğimizden daha az” diyor.

Bay Hladczuk Pazartesi günü X'te iki e-postayı paylaştı. Mektupların ekran görüntüleriyle birlikte “Elon Musk uzaktan çalışmanın neden zehir olduğunu açıklıyor” diye yazdı. Bay Musk daha sonra gönderiyi paylaştı ve basitçe şunu yazdı: “Evet.”

Aşağıya bir göz atın:

E-postalarda Bay Musk, çıkarılması gereken “istisnai katkıda bulunanlar” varsa bu istisnaları doğrudan inceleyip onaylayacağını açıkladı. Takip e-postasında 40 saat kuralının tüm çalışanlar için geçerli olduğunu açıkladı. 2022 e-postasında “Tesla'daki herkesin haftada en az 40 saatini ofiste geçirmesi gerekiyor” diye yazdı.

“Ayrıca 'ofis'in uzak bir sahte ofis değil, gerçek meslektaşlarınızın olduğu yerde olması gerekiyor. Milyarder, eğer gelmezseniz istifa ettiğinizi varsayacağız” diye yazdı.

E-postalarda Bay Musk, görünürlük ve mevcudiyetin yenilik ve başarı için gerekli olduğu iddiasını desteklemek için Tesla fabrikalarındaki yaşamından da kendi örneğini aktardı. “Yaşlandıkça varlığınızın daha görünür olması gerekir. Bu yüzden sık sık fabrikada yaşıyordum; böylece telefondaki insanlar beni kendileriyle birlikte çalışırken görebilirdi. “Bunu yapmasaydım Tesla uzun zaman önce iflas etmiş olurdu” dedi.

“Elbette buna ihtiyaç duymayan şirketler var ama en son ne zaman yeni ve harika bir ürün teslim ettiler? Uzun zaman oldu,” diye devam etti teknoloji kralı.

“Tesla, dünyadaki herhangi bir şirketin en heyecan verici ve anlamlı ürünlerini tasarlamaya ve üretmeye devam ediyor ve etmeye de devam edecek. Bu bir telefon görüşmesiyle gerçekleşmeyecek” dedi.

Ayrıca okuyun | Elon Musk'un 1998'de medyanın geleceğine ilişkin “çılgın” tahmini artık gerçek oluyor

Yeniden ortaya çıkan mektuplar artık internette bir tartışmaya yol açtı. Bazıları Bay Musk'la aynı fikirdeyken, diğerleri uzaktan çalışmanın faydalarını vurguladı.

“Evet. Evde kalmak ve sosyal etkileşimden kaçınmak herkesi çılgına çevirebilir. Bir kullanıcı, moralimizi yeniden düzene koymak için işi ofise geri getirmemiz gerektiğini yazdı. Bir diğeri, “Eğer büyük bir şirketin CEO'su olsaydım, maaş ödediğim insanları iş yerimde görmeyi beklerdim” dedi.

“Saygılarımla katılmıyorum. Yalnız olduğumda ÇOK daha üretken oluyorum. Etrafımda işten ziyade sosyal etkileşimlerle ilgilenen meslektaşlarım dikkatimi dağıtıyor. Öte yandan, son derece gelişmiş bir iş ahlakına sahip erken nesil bir GenX'im, bu yüzden belki de sadece benimdir”, üçüncü bir kullanıcı yorumunu yaptı.

“İşte bu noktada Elon ve ben yollarımızı ayırıyoruz (felsefi anlamda). Hayatlarımızı zenginleştirmek için mi yoksa kurumsal zenginleşme için mi buradayız? Cevap her ikisi de ama aslan payını şirket alıyor. Evden çalışmak çevre için değerli.” Bunun için mücadele ettiğinizi (daha az araba, daha az trafik), anneler ve babalar için daha iyi olduğunu, aileler için daha iyi olduğunu söylüyorsunuz. Genel olarak insanlığı büyütmek ister misiniz? Neden bazı durumlarda bu kadar ileri görüşlüsün? Bir X kullanıcısı bu konuda işler hâlâ çok ters mi?” diye ifade etti.