Michelin yıldızlı şef Dabiz Munoz, balık tohumlarıyla bir yemek hazırlıyor

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Lezzetin adı “shirako” (solda) ve şef Dabiz Munoz.


Çevrimiçi platformlar sıra dışı mutfaklar veya şaşırtıcı mutfak kombinasyonları ile dolu olduğundan, her menüde sıra dışı yemekler için bir kategori bulunmalıdır.

Michelin yıldızlı İspanyol şef Dabiz Muoz’un “balık tohumları” ile aşıladığı bir Japon yemeği, dünyanın tuhaf mutfaklarının neden olduğu kafa karışıklığını daha da artırıyor.

Buna göre New York Postası, Madridli şef, Japon şef Hiro Sato tarafından yemeği denemesi için davet edilmiş ve hayran kalmış. Shirako adı verilen incelik Kirpi Balığı, Kalamar, Maymunbalığı ve Morina balığından elde edilebilir. Meni, erkek balıklarda sperm keselerinin kesilmesiyle elde edilir ve rengi beyazdan pembenin bir tonuna kadar değişebilir.

Lüks balık yemeği, İspanyol şefin 22 Nisan’da Instagram’da paylaştığı bir fotoğrafta da yer aldı.

Açıklamada Bay Muoz, “Tarif edilemez, çok etkilendim!” diye yazdı.


Yemeğin fotoğrafı ve açıklaması, Instagram’da bir yorum ve beğeni seline neden oldu.

“Son derece olağanüstüydü!” bir kullanıcı yorum yaptı.

Başka bir kullanıcı, “Izgarada sıcak ve bir ağız dolusu. Benim için zordu ama çok akılda kalıcı bir dokusu var” diye yazdı.

Üçüncü bir kullanıcı, “Düşünmek bile midemi bulandırıyor ve her şeyi yerim ama zengin görünene kadar söylemezsem,” yorumunu yaptı.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın
 
Üst