Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki)

Leila

Global Mod
Global Mod
Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki) Tanımı İçin Gereçler

  • 250 gram şevketibostan bitkisi
  • 250 gram kuşbaşı doğranmış kuzu eti
  • 1 adet orta uzunluk kuru soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki) Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Tencereye birkaç kaşık yağ koyup kızınca etleri mühürleyip üzerine çıkacak kadar su ek edip ağzını kapatıyoruz .
  2. 30 dakika civarında pişiriyoruz.
  3. Denetim ediyoruz pişmişse altını kapatıyoruz pişmediyse biraz daha müddet verebiliriz düdüklü tencerede epey daha kısa vakitte pişirebiliriz.
  4. Etlerimiz pişerken içine bir yemek kaşığı un ve limon sıktığımız bir su hazırlıyoruz.
  5. Şevketi bostanlarımızı temizlenmiş olarak alıyoruz.
  6. Öncelikle güzelce yıkıyoruz .
  7. 15 dakika sirkeli suda bekletiyoruz .
  8. çabucak sonrasında yine yıkıyoruz .
  9. Limonla beyaz olan kök kısımlarını ovuyoruz ve limonlu suya bırakıyoruz.
  10. Tencerenin tabanını kaplayacak kadar zeytinyağı koyuyoruz .
  11. Soğanımızı yemeklik doğruyoruz ve içine atıyoruz birkaç çeşit kavuruyoruz .
  12. çabucak sonrasında 2 yemek kaşığı unu koyup bir iki tıp kokusu gidene kadar kavuruyoruz.
  13. Kuşbaşı formunda doğradığımız şevketi bostanın kök kısımlarını tenceremize alıp üzerine çıkacak kadar soğuk su ek ediyoruz .
  14. Suyu azar azar güzelce karıştırarak ek ediyoruz ki topaklanma olmasın yarım limonun suyunu da ek ediyoruz .
  15. 20 dakika civarı kaynamaya başladıktan daha sonra kısık ateşte pişiriyoruz .
  16. Çatalla denetim ediyoruz rahatça batması gerekiyor .
  17. sonrasındasında yeşil kısımlarını, kalan zeytinyağını ve tuzunu ek edip 10 dakika da bu türlü pişiriyoruz.
  18. Yeşil kısımlarının körpe olanlarını kullanıyoruz büyük yapraklar dikenlidir onları kullanmıyoruz sıcak olarak servis ediyoruz.
  19. Ekşisini kendinize nazaran ayarlayabilirsiniz dilek ederseniz pul biber de servise alındı kullanabilirsiniz afiyetler olsun
    ♥
Not 1 ;temizlenmiş şevketi bostanlar limonlu suya konmazsa sonucuyor benimkiler buzdolabında poşette 2-3 gün beklemişti renkleri yoğunlaştı lakin limonlu ve unlu su ile pişince beyazlıyorlar.

Not 2; etsiz de bu türlü pişirip zeytinyağlı yemek olarak tüketebilirsiniz.

Not 3 ;salata da yapabilirsiniz otlarımızı yalnızca haşlayıp suyunu süzüyoruz yağ limon sarımsak sosu yapıp karıştırıp servis edebilirsiniz.

Kuzu Etli Şevketi Bostan (Dikenli Bitki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst