Karnataka’da leopar derin kuyulara düştü. nasıl kurtarıldı

Bilgin

Global Mod
Global Mod
Video, üç gün önce Sahana Singh tarafından Twitter’da paylaşılmıştı.

İnternet, İyi Samiriyelilerin mahsur kalan hayvanlara yardım ettiğini ve sürülerine katılmalarına yardım ettiğini gösteren Haberlarla dolu. Bu dizinin son bölümü, Karnataka’da bir kuyuya düşen bir leoparın kurtarılmasını konu alıyor. Video, sosyal medya kullanıcısı Sahana Singh tarafından üç gün önce Twitter’da paylaşıldı.

Altyazı, leoparın bir kuyuya düştüğünü ve kurtarma ekipleri onu bulana kadar orada mahsur kaldığını söylüyordu. Videoda, çaresiz büyük kediyi kuyudan kurtarmaya çalışan köylüler ve hükümet yetkilileri görülüyor. Köylüler bir merdiven getirip kuyuya kurmuşlar. Ancak leoparın korkması köylüleri başka bir çözüm bulmaya sevk etti. Kısa süre sonra bir “Juggad” geliştirdiler, insanlar uzun bir çubuk satın aldı ve uçlarından birini yaktı.

Korkmuş leoparı dışarı çıkması için dürtmek için yanan meşaleyi kuyuya koydular. Kısa süre sonra leoparın kuyuya tırmandığı görülür. Kuyudan leopar çıkınca köylüler çok sevindi.

“Karnataka’da bir yer. Bir leopar kuyuya düştü ve bir “merdiven” teklif edildiğinde bile kuyuya çömeldi. Bu yüzden kıçına bir ateş çubuğu sapladılar ve onu iskeleye tırmanmaya ve ormana kaçmaya zorladılar. Ne kadar mutlular! İnsan, doğa ve jugaad.”

Videoyu buradan izleyin:

Karnataka’da bir yer. Bir leopar kuyuya düştü ve bir “merdiven” teklif edildiğinde bile kuyuya çömeldi. Bu yüzden poposunun yakınına bir ateş çubuğu koyarak onu iskeleye tırmanmaya ve ormana kaçmaya zorladı. Ne kadar mutlular! İnsan, doğa ve jugaad.
😊
WA’da aldım. pic.twitter.com/OBr7kDTmlp

— Sahana Singh (@singhsahana) 22 Haziran 2023
Hindistan Orman Hizmetleri (IFS) memuru Sudha Ramen de Haber hakkında yorum yaptı. Şöyle yazdı: “Her kurtarma operasyonu benzersizdir ve türe, kaynakların mevcudiyetine, konuma, altyapıya ve daha fazlasına göre değişen karmaşıklığı vardır. İyi bir ekip ve aklın varlığı iyi çalışır. Orman personeli bu tür durumlarla başa çıkma konusunda deneyimlidir.”

Her kurtarma operasyonu benzersizdir ve hayvan türüne, kaynakların mevcudiyetine, konuma, altyapıya ve daha fazlasına bağlı olarak değişen kendi karmaşıklığına sahiptir. İyi bir ekip ve aklın varlığı iyi çalışır. Orman işçileri bu tür durumlarla başa çıkma konusunda deneyime sahiptir. https://t.co/deMgkB3IIF

— Sudha Ramen
🇮🇳
(@SudhaRamenIFS) 22 Haziran 2023
Video yayınlandığından beri sosyal medya platformlarında büyük ilgi gördü. Twitter’da 100 binin üzerinde izlenen Haber, yorumlar kısmında tartışma yarattı.

Bir kullanıcı, “Leoparı tam anlamıyla yaktılar” yorumunu yaptı.

Başka bir kullanıcı, “Jugaad hayat kurtarır” yazdı.

“Mükemmel performans. Üçüncü kullanıcı, leoparın kurtarılıp ormana geri gönderilmesine sevindim,” yorumunu yaptı.

Daha fazla trend haber için buraya tıklayın