Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Materyaller
Not EkleTanımı Yazdır
- Orta uzunluk karnabahar
- 5 adet havuç
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı sıvı yağı
- 1 kase yoğurt
- 1 adet sarımsak
- Tuz
Not EkleTanımı Yazdır
- Almış olduğumuz orta uzunluk karnabaharı küçük küçük ağaç halinde bıçak sayesinde kesip suya atıyoruz.
- Küçük ağaç formunda karnabahar bir kap suda beklerken. Havuçların kabuklarını soyup istediğimiz dilimlerde kesiyoruz kolay haşlayacak biçimde.
- Kaynamış olan suyun içine evvel dilimlemiş olduğumuz havuçları kaynamış suyun içine haşlamak için atıyoruz.
- Havuçlar haşlandıktan daha sonra süzgeç sayesinde alıp kesmiş olduğumuz karnabaharlarımızı atıyoruz suyun içine yumuşadığını denetim ettikten daha sonra minik ağaçlarımızı da haşlanmış bu türlü alıyoruz.
- Bir kapta havuç bir kapta karnabaharlarımız soğurken. 1 su bardağı sıvı yağı kızartma tavamıza koyup ısınmaya bırakıyoruz yağı.
- Yağ ısınırken 2 yumurtayı karnabahar im fazlacaluğuna nazaran 1 de kırabilirsiniz yumurtayı. Evvel kızarmış yağda havuçları kızartıyoruz.
- Ben havuçları yumurtaya batırmıyorum direk kızartıyorum yüzü biraz kızardıktan daha sonra alıyorum. çabucak sonrasında karnabaharları yumurtaya batırıp kızartmak için yağın içine atıyorum.
- Dağılmasın diye tek tek batırıp minik ağaçları kızgın yağın içine atıyorum. Kızarmış olan karnabaharları. Küçük bir borcama alıyorum.
- Havuç ve kızarmış karnabaharlar dinlenirken. 1 diş sarımsak bir kase yoğurt la sarımsaklı yoğurdumuzu yapıyoruz tuz ekleyip yemeğe hazır ediyoruz (Karnabaharları fazla haşlamıyorum az sert olsun yoksa dağılır kızartırken)