Karnabahar Yemeği

Leila

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Yemeği Tanımı İçin Materyaller

• Orta uzunluk karnabahar
  • 5 adet havuç
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvı yağı
  • 1 kase yoğurt
  • 1 adet sarımsak
  • Tuz
Karnabahar Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

1. Almış olduğumuz orta uzunluk karnabaharı küçük küçük ağaç halinde bıçak sayesinde kesip suya atıyoruz.
  2. Küçük ağaç formunda karnabahar bir kap suda beklerken. Havuçların kabuklarını soyup istediğimiz dilimlerde kesiyoruz kolay haşlayacak biçimde.
  3. Kaynamış olan suyun içine evvel dilimlemiş olduğumuz havuçları kaynamış suyun içine haşlamak için atıyoruz.
  4. Havuçlar haşlandıktan daha sonra süzgeç sayesinde alıp kesmiş olduğumuz karnabaharlarımızı atıyoruz suyun içine yumuşadığını denetim ettikten daha sonra minik ağaçlarımızı da haşlanmış bu türlü alıyoruz.
  5. Bir kapta havuç bir kapta karnabaharlarımız soğurken. 1 su bardağı sıvı yağı kızartma tavamıza koyup ısınmaya bırakıyoruz yağı.
  6. Yağ ısınırken 2 yumurtayı karnabahar im fazlacaluğuna nazaran 1 de kırabilirsiniz yumurtayı. Evvel kızarmış yağda havuçları kızartıyoruz.
  7. Ben havuçları yumurtaya batırmıyorum direk kızartıyorum yüzü biraz kızardıktan daha sonra alıyorum. çabucak sonrasında karnabaharları yumurtaya batırıp kızartmak için yağın içine atıyorum.
  8. Dağılmasın diye tek tek batırıp minik ağaçları kızgın yağın içine atıyorum. Kızarmış olan karnabaharları. Küçük bir borcama alıyorum.
  9. Havuç ve kızarmış karnabaharlar dinlenirken. 1 diş sarımsak bir kase yoğurt la sarımsaklı yoğurdumuzu yapıyoruz tuz ekleyip yemeğe hazır ediyoruz (Karnabaharları fazla haşlamıyorum az sert olsun yoksa dağılır kızartırken)
Karnabahar Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı