Karnabahar Köftesi

Leila

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Köftesi Tanımı İçin Materyaller

  • 1 tane orta uzunluk karnabahar
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağına yakın galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber yada sevdiğiniz her türlü baharat olabilir
Kızartmak için;

  • Sıvı yağ
Karnabahar Köftesi Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Öncelikle karnabahar küçük modüllere ayrılıp, yıkadıktan daha sonra bir tencerede haşlanır.
  2. Haşlanan karnabahar süzülür, bir çatalla yahut bir ezici ile ben küçük doğrayıcı ile çektim ezilir.
  3. Soğan rendelenir ve suyu sıkılıp ezilen karnabahara ek edilir.
  4. çabucak sonrasında yumurta, un ve baharatlar ve maydanoz ek edilir ve karıştırılır.
  5. Hazırlanan harç 20 dakika buzdolabında dinlendirilir.
  6. çabucak sonrasında biçim verilip, kızgın yağda kızartılır. Servise hazır afiyet olsun ????????.
Karnabahar Köftesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst