Karnabahar Kızartması

Leila

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Kızartması Tanımı İçin Gereçler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • Su
  • Tuz
Sosu için:

  • 2 tane yumurta
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
Bulamak için:

  • Galeta unu
  • Un
Karnabahar Kızartması Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır


1. Karnabahar yıkanır küçük çiçeklerine ayrılır.
2. Bir tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su eklenir.
3. Ocağa alınır 8- 10 dakika haşlanır.
4. Farklı bir kapta yumurta tuz ve baharatlar eklenerek güzelce çırpılır.
5. Başka kapta galeta unu ve un karıştırılır.
6. yavaşça yumuşayan karnabaharlar ocaktan alınıp süzülür.
7. Karnabaharlar evvel hazırladığımız sosa akabinde da galeta ununa bulanıp tek tek kızgın yağda kızartılır. Afiyet olsun
❤
????

Karnabahar Kızartması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst