Karnabahar Graten

Leila

Global Mod
Global Mod
Karnabahar Graten Tanımı İçin Gereçler

  • 1 orta uzunluk karnabahar
  • Tuz
  • Karabiber
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar
  • Çeyrek demet maydanoz
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet kabartma tozu
Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?

Not EkleTanımı Yazdır

  1. Çiçekleri ayıklanan karnabahar tuzlu suda haşlanır.
  2. Bu sırada un, yoğurt, kabartma tuzu karabiber karıştırma kabında çırpılır.
  3. Haşlanan karnabahar süzülerek sosa batırılıp borcama dizilir.
  4. Kalan sos üzerinde gezdirilip maydanoz serpilir.
  5. 180 derece fırında 15 -20 dk pişirilir.
  6. daha sonra çıkarılıp üzerine kaşar gezdirilir.
  7. Kaşarlar kızarınca ocaktan alınır ve maydanozun geri kalanı serpilir.Afiyet olsun.
Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst